Завантаження ...
Новобудови Києва

У Славутичі відкриють виставку «Між історією і пам’яттю»

У Славутичі відкриють виставку «Між історією і пам’яттю» фото

Краєзнавчий музей міста Славутич і Чорнобильської АЕС спільно з Українським католицьким університетом запрошують мешканців Славутича відвідати унікальну плакатну експозицію «Між історією і пам’яттю».

Ця виставка є результатом міждисциплінарної програми «ЛОКУС: слідами руїн», яку реалізує команда Центру Шептицького в рамках проєкту #ZMINA_2_0 «Субгранти для культурних проєктів» фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

«Локус» – це не просто географічна позначка на карті. Це культурно-історичні місця, які вже стали або стануть у майбутньому «місцями пам'яті» — знаковими локаціями, що відображають «пам'яттєву культуру» кожної країни. Розуміння таких локусів є надзвичайно важливим під час критичних історичних подій, оскільки вони стимулюють громадян до самоаналізу та свідомого визначення мети своїх майбутніх дій. Таким чином, локус — це завжди шлях слідами руїн.

Проєкт «ЛОКУС: слідами руїн» має на меті створити платформу для об'єднання представників львівських інтелектуальних середовищ та пошуку ефективних рішень щодо майбутнього об’єктів культурної спадщини України, що постраждали внаслідок воєнних дій у 2022 році.

Офіційне відкриття виставки заплановане на 9 вересня в приміщенні Краєзнавчого музею міста Славутич і Чорнобильської АЕС (Мистецька галерея), який розташований за адресою: м. Славутич, просп. Незалежності, 7 (вхід з боку магазину «Союз»). Експозиція триватиме до 9 жовтня 2024 року включно.

Запрошуємо всіх зацікавлених відвідати виставку та долучитися до збереження і популяризації культурної спадщини нашої країни.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: