Завантаження ...
Новобудови Києва

Вночі у Славутичі знову було неспокійно: черговий проліт "Шахедів" через місто

Вночі у Славутичі знову було неспокійно: черговий проліт "Шахедів" через місто фото

Вночі у Славутичі знову було неспокійно, адже курсом через наше місто летіли кляті «Шахеди».

Про це повідомляли моніторингові канали:

Скриншот: Моніторинговий канал "Николаевский Ванёк"

Як повідомили зранку у Повітряних силах, уночі українські сили протиповітряної оборони збили 58 із 67 ворожих безпілотників «Шахед». Шість дронів вийшли з підконтрольного повітряного простору України, а ще три — локаційно втрачені, ймовірно, впали під впливом радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Водночас моніторинговий канал "Беларуский Гаюн" повідомляв про перетинання "мопедами" білоруського кордону. За даними джерела, ворожі безпілотники "Шахед" могли злітати в тому числі і з території Білорусі. Проліт дронів через повітряний простір сусідньої країни ускладнює їх виявлення та перехоплення, оскільки збиваються вони вже на підходах до українських міст.

Скриншот: Моніторинговий канал "Беларускі Гаюн"

Протиповітряна оборона працювала в декількох областях України, зокрема у Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській. Завдяки злагодженій роботі ППО вдалось мінімізувати потенційні руйнування та загрози для мирних жителів.

Варто зазначити, що активність безпілотників «Шахед» на території України залишається високою, і захисники не втомлюються працювати над тим, щоб забезпечити безпеку неба.

Рекомендуємо всім славутичанам дотримуватись правил безпеки, залишатись у безпечних місцях, згідно з правилом "двох стін" або в укриттях, під час повітряних тривог. Бережіть себе та будьте пильні!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: