Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Творчість є життя, а життя є творчість

- Музиканти говорять, що написання музичних композицій можна зрівняти з відчуттям дитини, яка вчиться плавати: раз-два, махне рукою, відчує, що у неї виходить і запам’ятає це відчуття, продовжує далі пливти. Чи згодні Ви з такою думкою?


Інтерв’ю з керівником славутицького гурту «Jam Box» Сергієм Єршовим

- Музиканти говорять, що написання музичних композицій можна зрівняти з відчуттям дитини, яка вчиться плавати: раз-два, махне рукою, відчує, що у неї виходить і запам’ятає це відчуття, продовжує далі пливти. Чи згодні Ви з такою думкою?

- Вважаю, що здатність до творчості властива кожній людині з народження. Головне, щоб було бажання, фантазія, уява, вміння та ще й натхнення. Тоді до людей приходять нові ідеї - народжується музика, живопис, вишивка, ліплення… Із кожною новою роботою отримуєш певний досвід і дійсно хочеться «пливти далі».

- Ви працівник Кіноконцертного комплексу, Вас практично всі знають, бо постійно готуєте фонограми для співаків, аранжування для музичних творів, а до цього ще й керівник музичного гурту «Джем Бокс». Звідки взялася така назва?

- Просто звучна назва, яка нам сподобалась.

- Розкажіть про свій колектив.

- Ідея створення його народилася давно, а ось активно виступати разом ми розпочали півтора роки поспіль. Склад колективу мобільний. Гітарист-Вадим Кожемякін, бас-гітарист – Михайло Архипов. Обоє працюють на Чорнобильській АЕС. Я співаю і роблю аранжування. Наймолодший у нас барабанщик – Іван Архипов, син Михайла. Йому лише 3 рочки, але вже видно, що виросте талановитим музикантом, має відмінний ритм.

- Як ви зібрались в одну групу?

- Ми давно знаємо один одного. Музиканти ще зі школи, ми дружили, грали в інших групах, а потім вирішили грати разом.

- Основою любого творчого колективу – є репертуар? На кого орієнтуєтесь Ви у цьому плані?

- В основаному це хіти 80-90 років, так звані кавер-версії. Ми націлені на репертуар достатньо широкий. Тому все, що популярне хочемо охопити. А взагалі на сьогодні ми виконуємо вже понад 25 пісень.
- Як Ви працюєте, щоб домогтись органічного і цілісного звучання?
- Чимало вільного від основної роботи часу ми проводимо на репетиціях. Саме на них йде пошук. Можемо грати і співати до двох-трьох годин, особливо перед концертами.

- Що зміцнює Ваш колектив?

- Ми дружимо сім’ями. Я – хрещений батько молодшої доньки нашого гітариста, а у нього їх три - Валерія, Вікторія та Варвара. У моїй сім’ї підростає син Максим. Радує, що всі наші діти до музики не байдужі, а значить нам нудьгувати не прийдеться.

- Чи є у Вас кумири на яких Ви хочете бути схожими. На кого орієнтуєтесь?

- Я взагалі прихильник електронної музики. Як звичайному слухачу мені подобається західна електронна музика в стилі сінті-поп. Із задоволенням слухаю англійські групи «Duran Duran», «Depeche Mode», норвезьку музикальну групу «A-Ha». З них я черпаю натхнення.

- Про що Ви мрієте?

- Плани є. Хочемо напрацювати більший репертуар і частіше виступати.
Плануємо брати участь в конкурсах, фестивалях і дарувати нашим прихильникам хорошу музику, отримуючи від цього колосальне задоволення.

Людмила ЛЮБИВА

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: