У Славутичі обговорили новий проєкт громадської асамблеї: як мешканці можуть долучитися

9 вересня 2024 року в залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради відбулося зібрання Громадської ради під головуванням депутата Київської обласної ради Володимира Удовиченка.

9 вересня 2024 року в залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради відбулося зібрання Громадської ради під головуванням депутата Київської обласної ради Володимира Удовиченка.

На зустрічі обговорювали питання щодо впровадження проєкту Громадської асамблеї (ГА) у Славутичі, що є важливим кроком для залучення мешканців до активної участі в управлінні містом.

Зі вступним словом виступив Андрій Савін, член Громадської ради з розвитку міста. Він розповів про можливі виклики, які можуть виникнути під час впровадження проєкту, а також підкреслив важливість отримання детальної інформації від виконкому та координаторів проєкту.

Про актуальні дати проведення Громадської асамблеї, роботу експертів, механізм впровадження проєкту та кількість зареєстрованих заявок від мешканців станом на сьогодні повідомила директорка КП «Агентство регіонального розвитку» Арина Старовойтова. Вона зазначила, що процес підготовки йде за планом, і вже є значна кількість зацікавлених осіб, які подали заявки на участь.

Координаторка проєкту Олександра Латишева закликала мешканців Славутича реєструватися на участь у Громадській асамблеї. Вона також розповіла про роботу координаторів і підкреслила важливість теми поводження з побутовими відходами у громаді, закликавши славутичан активно долучатися до обговорення цієї актуальної проблеми.

Реєстрація учасників на першу Громадську асамблею у Славутицькій громаді триває до 15 вересня включно.  

Громадські асамблеї як інструмент деліберативної демократії впроваджуються за ініціативи та експертно-технічної підтримки проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період» у співпраці зі Славутицькою міською радою. Меморандум про це було підписано в березні 2024 року.

[GALLERY-907]

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: