Завантаження ...
Новобудови Києва

Чи готова Білорусь до наступу на Україну? Відповідь генерала Сергія Наєва

Чи готова Білорусь до наступу на Україну? Відповідь генерала Сергія Наєва фото

На території Білорусі немає достатніх сил для проведення наступальної операції на Україну.

Про це заявив генерал-лейтенант Сергій Наєв, коментуючи повідомлення опозиційних білоруських Telegram-каналів про нібито підготовку до наступу.

Деякі білоруські джерела стверджували про розгортання додаткових медичних відділень на базі місцевих лікарень у Гомельській області, а також про концентрацію на кордоні близько 1000 військових з боку Білорусі. Однак генерал Наєв спростував ці заяви, підкресливши, що українські військові не спостерігають жодних ознак підготовки до наступальних дій з цього напрямку.

За його словами, незважаючи на певні маневри та розгортання сил на білоруській території, наразі немає підстав вважати, що ця країна готується до агресивних дій проти України. Українські оборонці продовжують пильно спостерігати за ситуацією на кордоні, проте поки що не фіксують активного нарощування військових сил, що могло б свідчити про підготовку до масштабного наступу.

Генерал-лейтенант Наєв також зауважив, що ситуація в регіоні залишається стабільною, і на даний момент військові не бачать загрози з боку Білорусі. Проте він підкреслив, що оборонні структури України залишаються у стані підвищеної готовності, уважно моніторять події та готові реагувати на будь-які зміни в ситуації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: