Завантаження ...
Новобудови Києва

"За покликом серця": фільм про рятівників Славутича та Чорнобиля

"За покликом серця": фільм про рятівників Славутича та Чорнобиля фото

До Дня рятівника студентка Аліна Теремецька презентувала фільм "За покликом серця". У ньому дівчина розповідає про життя рятувальників зі Славутича та Чорнобиля.

Про це йдеться на сторінці Славутицької міської рада.

Авторка фільму Аліна Теремецька — випускниця Київського національного університету культури й мистецтв та працівниця Кіноконцертного комплексу. У своїй магістерській роботі вона порушує теми життя рятувальників зі Славутича та Чорнобиля, розкриваючи їх повсякденність, захоплення, труднощі та радощі.

«Рік тому з’явився приблизний задум і чітка назва - “За покликом серця”. Саме ця фраза характеризує професію пожежних рятувальників для мене. Вони – моє натхнення на цю програму», — говорить Аліна про свій твір.


Фото: Аліна Теремецька. Джерело: Скриншот з відео

Героями фільму стали: сімʼя Юри та Ані Кучерявенків, Дмитро Щербина, батьки Аліни – Євген і Наталія Теремецька, а також наша Славутицька пожежна частина. Саме завдяки їм усім фільм отримав таку емоційну глибину, відображаючи радість, відчай і гордість.

"Дякуємо авторам фільму за те, що вклали в цю роботу нашу історію та наших героїв. І, звичайно, подяка нашим рятувальникам. Ви завжди поруч!", — зазначають у міській раді Славутича.

Нагадаємо, що  17 вересня в Україні відзначається День рятівника. Це професійне свято працівників цивільного захисту населення – аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Свято відзначається щороку цього дня згідно з Указом Президента № 830/2008 від 12 вересня 2008 року. Президент України своїм указом скасував День працівників цивільного захисту, натомість встановивши День рятівника. Свято є не лише професійним, оскільки його відмічають також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: