Славутич вшанує пам'ять Захисника - Олександра Тофтула

У ніч з 24 на 25 вересня, Захисник Олександр Тофтул востаннє повертається додому. Орієнтовний час прибуття — 01:30.

У ніч з 24 на 25 вересня, Захисник Олександр Тофтул востаннє повертається додому. Орієнтовний час прибуття — 01:30.

Про це пише Славутицька міська рада.

25 вересня о 14:00 у храмі на честь ікони Божої Матері "Неустанна Поміч" відбудеться прощання з воїном. Жителів міста запрошують гідно провести Олександра в останню путь.

Олександр Володимирович народився 6 жовтня 1971 року у Вознесенську, Миколаївської області. Дитинство він провів у селі Поділля, де закінчив місцеву школу. Після здобуття професії тракториста та водія у Широколанівському професійно-технічному училищі, Олександр служив в армії.

У 1992 році він приїхав до Славутича, де протягом шести років служив прапорщиком у військовій частині, що забезпечувала охорону та оборону ДСП "Чорнобильська атомна електростанція". З 2022 року Олександр працював трактористом у комунальному підприємстві "Житлово-комунальний центр", і кожен славутичанин, йдучи зимовими ранками на роботу по розчищених від снігу доріжках, відчував результати його праці.

У травні 2024 року Олександр був призваний на військову службу. Віддано виконував свій обов’язок, захищаючи рідну землю. Однак 18 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу Новоградівки Покровського району Донецької області він загинув.

Олександр був тією людиною, на яку завжди можна було покластися — чесний, відповідальний, з тонким почуттям гумору та готовністю допомогти в будь-який момент. Його працелюбність і доброзичливість залишили глибокий слід у серцях усіх, хто мав честь працювати й товаришувати з ним.

25 вересня у Славутичі оголошується Днем жалоби.

Нагадаємо, 23 вересня у храмі на честь ікони Божої Матері "Неустанна Поміч" Славутич попрощався з Героєм, який білим янголом повернувся додому на щиті – Олександром Черненком.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: