Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

У Славутичі молодь приготувала козацький куліш

У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото

Як повідомляє Кіноконцертний комплекс на своїй сторінці у Facebook, сьогодні молодь міста Славутич разом з Молодіжним простором взяла участь у приготуванні справжнього козацького куліша.

Захід відбувся в рамках "Козацьких розваг", де молоді допомогли фахівці з військової частини 3041 та 63 ДПРЧ, які провели для них тематичні майстер-класи.

Учасники висловили вдячність за професійне навчання, веселий настрій і смачний куліш. Це був день, сповнений приємних емоцій та єднання.

Куліш — це не просто страва, це частина нашої культурної спадщини. Важливо зберігати та передавати українські традиції, адже саме через них ми підтримуємо зв’язок з історією та національною ідентичністю. Козацький куліш традиційно готували під час походів, він був швидким у приготуванні, поживним та смачним. Зараз він залишається символом єдності та сили українського духу.

Основні інгредієнти куліша прості, але поживні: просо або пшоно, сало, цибуля, часник, морква та зелень. Готують куліш на багатті, щоб отримати його особливий аромат. Спочатку підсмажують сало з цибулею та морквою, додають пшоно та заливають водою. Все це вариться до готовності, а в кінці додають зелень та часник для насиченого смаку. Цей куліш став не просто стравою, а справжнім символом єднання та спільної праці.

У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №1
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №2
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №3
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №4
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №5
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №6
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №7
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №8
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №9
У Славутичі молодь приготувала козацький куліш фото №10

 Фото: Славутич Кіноконцертний комплекс

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия