Чорнобильський заповідник розпочав осінню імунізацію диких тварин проти сказу

На території Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника розпочалася осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Ця кампанія триватиме з 9 по 18 жовтня 2024 року.

На території Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника розпочалася осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Ця кампанія триватиме з 9 по 18 жовтня 2024 року. До імунізації залучені фахівці заповідника спільно зі спеціалістами Держпродспоживслужби.

Планується розповсюдити 39 тисяч вакцин у вигляді принад. Пробна площа для вакцинації закладена на території Корогодського ПНДВ в районі відселеного села Запілля. Вакцинація здійснюється відповідно до методичних рекомендацій, з розрахунку 25 принад на один квадратний кілометр.

Сказ — це небезпечне інфекційне захворювання, яке викликається вірусом і характеризується смертельним ураженням центральної нервової системи (ЦНС). Основними джерелами інфекції є дикі та свійські хижі тварини, серед яких найбільшу небезпеку становлять вовки, лиси та борсуки.

Люди зазвичай заражаються через укуси скажених тварин або потрапляння їхньої слини на пошкоджену шкіру чи слизові оболонки. Для зменшення ризику поширення цієї небезпечної хвороби проводиться вакцинація диких тварин шляхом розкидання принад із вакциною в угіддях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: