Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Місто готується до найгірших сценаріїв: чи зможе Славутич вистояти цієї зими?

Місто готується до найгірших сценаріїв: чи зможе Славутич вистояти цієї зими? фото

11 жовтня 2024 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Славутицької міської ради, де було розглянуто низку важливих питань. Міський голова Юрій Фомічев надав загальну інформацію про стан справ у місті та про підготовку до опалювального сезону.

"Минулий опалювальний сезон ми пройшли успішно, але наступний буде значно складнішим. В умовах війни невідомо, яка частина інфраструктури буде пошкоджена, тому ми готуємось до найгірших сценаріїв, зокрема до можливих перебоїв в електропостачанні. Маємо резервні джерела живлення, когенераційну установку та інші засоби для підтримки роботи системи.  Якщо газ буде в системі, ми зможемо стабільно працювати. Однак якщо газу й електроенергії не буде, це призведе до складної ситуації  і це стосується всієї країни. Ми вже підготували кілька сценаріїв реагування, включаючи створення глобального пункту незламності та обігріву на базі лікарні. 
Технічно ми готові розпочати цей опалювальний сезон. Останні підготовчі моменти завершуємо і починаємо подавати гарячу воду та тепло в домівки, щоб наші мешканці відчули,  що осінь вже повноцінно прийшла у їхнє життя, "  — наголосив міський голова Юрій Фомічев.

Одне з основних питань засідання стосувалося тарифів на теплову енергію. Виконком вирішив затвердити тарифи на теплопостачання і постачання гарячої води для потреб споживачів КП «УЖКГ» на період з жовтня 2024 до вересня 2025 року. Для населення тарифи залишаються на рівні тих, що діяли до 24 лютого 2022 року, поки триває воєнний стан і ще шість місяців після його завершення. Для релігійних організацій, бюджетних установ та інших споживачів будуть введені нові тарифи.

Окрім того, виконком схвалив зміни до кількох міських програм, зокрема було затверджено нову редакцію міської Програми підтримки Збройних Сил України, а також оновлену цільову Програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Важливим рішенням також стало затвердження переліку об'єктів і видів безоплатних громадських робіт для неповнолітніх засуджених. Основним місцем для таких робіт визначено міську бібліотеку, де засуджені допомагатимуть у прибиранні, упорядкуванні книг, виготовленні окопних свічок та інших соціально корисних заходах.

Засідання завершилося ухваленням рішень щодо соціального захисту населення, зокрема щодо програми допомоги "Турбота".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия