Славутич крокує до безбар’єрного середовища: команда міста навчається у Школі універсального дизайну

Команда зі Славутича активно долучилася до навчання у Школі універсального дизайну, організованої в рамках проєкту ПРООН «Протимінна діяльність в Україні». Учасники програми опановують знання, які дозволять зробити громадські простори нашої країни доступними для всіх, зокрема для людей з інвалідністю.

Команда зі Славутича активно долучилася до навчання у Школі універсального дизайну, організованої в рамках проєкту ПРООН «Протимінна діяльність в Україні». Учасники програми опановують знання, які дозволять зробити громадські простори нашої країни доступними для всіх, зокрема для людей з інвалідністю. Це є важливим елементом у процесі інклюзивного відновлення України після війни.

У складі 70 відібраних учасників — архітектори, дизайнери, інженери та міські планувальники з різних міст України, включаючи Київ, Львів, Полтаву та Славутич. Команда зі Славутича вже розпочала роботу над реальним проєктом — розробкою рішень для забезпечення доступності будівлі Кіно-концертного комплексу міста.

Програма навчання включає майстер-класи, лекції та практичні заняття, де учасники ознайомлюються з міжнародними стандартами доступності та універсального дизайну. Кожна команда працює під керівництвом свого ментора, який допомагає реалізовувати проєкти з урахуванням потреб людей з різними можливостями.

Ця ініціатива, яка реалізується за підтримки уряду Швеції, є важливим кроком у створенні безбар’єрного середовища в Україні та забезпеченні інклюзивного відновлення нашої держави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: