Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Славутич приймає першу громадську асамблею під час війни

Славутич приймає першу громадську асамблею під час війни фото

19-20 жовтня 2024 року у Славутичі стартує перша сесія громадської асамблеї, яка має стати важливим етапом розвитку дорадчої демократії в Україні. Цей проєкт, який проводиться вперше у світі в умовах воєнного стану, є знаковим кроком для країни на шляху до зміцнення демократичних процесів через участь громади.

Асамблея організована Славутицькою міською радою за підтримки проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період». Координацією підготовки займається Офіс підтримки громадських ініціатив м. Славутич, що діє при Агентстві регіонального розвитку міста.

Темою першої громадської асамблеї обрано питання: «Як можемо вдосконалити систему поводження з побутовими відходами в громаді?». Учасники розглядатимуть цю тему під час трьох сесій, які пройдуть 19-20 жовтня, 9-10 листопада та 23-24 листопада 2024 року.

За результатами цих трьох зустрічей члени та членкині асамблеї сформулюють рекомендації для місцевої влади щодо поліпшення системи управління побутовими відходами. Процес напрацювання рішень відбуватиметься за участі експертів та фасилітаторів, залучених Радою Європи. Влада Славутича взяла на себе зобов'язання розглянути отримані пропозиції.

Підготовка до громадської асамблеї тривала понад шість місяців. Для залучення мешканців громади було надіслано 4 000 запрошень. Із них зареєструвалися 172 особи, з яких за допомогою програмного забезпечення Panelot було випадковим чином обрано 45 основних та 12 додаткових членів. Відбір здійснювався з урахуванням соціально-демографічного балансу: за віком, статтю, рівнем освіти та районом проживання.

 

Перша сесія громадської асамблеї обіцяє бути насиченою: відбудуться презентації експертів та обговорення важливих питань. На відкритті заходу виступлять Юрій Фомічев, міський голова Славутича, а також інші представники місцевої влади та члени проєкту Ради Європи.

Проєкт є частиною плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення, відбудова», який реалізується з 2023 до 2026 року. Він продовжує роботу, розпочату в межах попереднього проєкту Ради Європи у 2021-2022 роках.

Мешканці Славутича та всі зацікавлені зможуть слідкувати за перебігом подій громадської асамблеї через соціальні мережі та за хештегами:

  • #Citizens_assemblies_UA
  • #Slavutych_citizens_assemblies
  • #Славутич_громадська_асамблея
Фото: Агентство регіонального розвитку м.Славутич
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия