Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Правила надання субсидій змінено

Кабінет Міністрів України постановою від 26.06.2015 р. № 475 вніс зміни до порядку надання житлових субсидій, якими передбачено низку спрощень для отримання субсидії. Зокрема, тепер у декларації про доходи заявнику необхідно вказувати лише вид доходу.

 
Кабінет Міністрів України постановою від 26.06.2015 р. № 475 вніс зміни до порядку надання житлових субсидій, якими передбачено низку спрощень для отримання субсидії.

Зокрема, тепер у декларації про доходи заявнику необхідно вказувати лише вид доходу.

Тепер, щоб отримати субсидію, в декларації громадянин України буде вказувати тільки вид доходу, який він отримує. Тобто він просто від руки буде писати, що вид його доходу — пенсія, або стипендія, або заробітна плата із зазначенням організації, де він ці доходи отримує. Жодних цифр вказувати не потрібно.
Внаслідок цього спрощення відпадає необхідність штрафувати людей за помилки при заповнені декларацій, тобто не буде застосовуватись норма щодо повернення у подвійному розмірі нарахованої субсидії у разі подання документів з недостовірними відомостями.

Установлено, що для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів без урахування ПДФО, державної соціальної допомоги (крім частини допомоги при народженні дитини, що виплачується одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, що виплачується одноразово, одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно звання «Мати-героїня»).

До сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в АТО, допомога громадських і благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога.

Для фізичних осіб — підприємців, які є платниками єдиного податку (далі — ЄП) 1 групи, до сукупного доходу за кожний місяць ураховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб за цей місяць, для підприємців — платників ЄП 2 групи, — відповідно 2-х прожиткових мінімумів; 3 групи ЄП — 3-х прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб.

Також надано можливість призначати субсидію за бажаннями громадян відповідно до доходів не за попередній календарний рік, а за попередні три місяці, а для пенсіонерів — за останній місяць.

За більш детальнішою консультацією або на прийом звертайтеся: м.Славутич, Центральна площа 7, (міськвиконком), каб. 110, або за телефоном 3-01-12, 3-00-11*110.


Начальник відділу прийому громадян з надання усіх видів
державних соціальних допомог і компенсацій Мартиненко С.М.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: