Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Урочисте зібрання до Дня Незалежності

До Дня Незалежності України в залі урочистих подій відбулося нагородження кращих славутичан. «24 роки тому Україна отримала право самостійно будувати свою країну. На цьому проміжку часу саме 2014 рік став роком випробувань для нашої країни: втрата Криму, військові події на Сході...

 

До Дня Незалежності України в залі урочистих подій відбулося нагородження кращих славутичан.

«24 роки тому Україна отримала право самостійно будувати свою країну. На цьому проміжку часу саме 2014 рік став роком випробувань для нашої країни: втрата Криму, військові події на Сході України перевіряють нас на зрілість та терпіння.

Суспільство наше змінюється і ми зобов’язані виправдати надії наших предків та збудувати незалежну, демократичну, європейську державу, де найбільшими цінностями будуть власний дім, діти та мир» – сказав у своєму вітальному слові в.о. міського голови, секретар ради Фомічев Юрій Кирилович.

Керівник офісу реформ Київщини Володимир Петрович Удовиченко наголосив, що тільки об’єднавши зусилля можна змінити світ на краще. Запропонована національна ідея «української державності» дає можливість замислитися над складовими її будівництва. Україні потрібен євроремонт. Ми маємо українську націю, природний ресурс. Не можна вирішувати проблеми через війни. Війну треба зупинити. Кожного дня, прикладаючи зусилля кожного, ми збудуємо нову державу. Будівництво якої залежить від кожного з нас.

До славутичан з промовою звернулися настоятель Української греко-католицької церкви отець Юрій та настоятель релігійної громади римсько-католицької парафії отець Вальдемар.

Юрій Кирилович розпочав нагородження з ветеранів Другої світової війни. Хвилюючим моментом було вручення грамот та медалей «учасник АТО» нашим славутичанам, захисникам країни.

Подяки міського голови отримали волонтери, що активно допомагають нашим бійцям та учасники трудового десанту, які облаштовували військово-оборонні об’єкти в районі населеного пункту Попасна Луганської області.

На урочистому зібранні згадали і наших героїв Почесних громадян міста Славутича: Сергія Волнухіна, Олександра Уткіна, Івана Лєснікова, Дениса Гултура, Василя Білого. Вони любили рідну землю. Вони боролися за Україну. Вони стояли на сторожі Волі та Незалежності. Заради нас, нашого життя і нашої свободи, вони віддали своє життя.

Піснею «Прошу в неба і землі» продовжила хвилину мовчання Ольга Фещук.

«Нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна. Наче казковий птах, вона піднімається, відроджується із попелу, розкриває гордо крила, стає міцнішою, кращою» – зауважила ведуча Ольга Сорока.

На закінчення Яна Петренко вихованка студії «Рожева пантера» подарувала присутнім пісню «Хай квітує Україна».

Управління інформації та місцевого самоврядування

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: