Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Засідання Громадської ради з розвитку міста

Під саме завершення останнього місяця літа, 31 серпня, відбулося засідання Громадської ради з розвитку міста під головуванням Удовиченка В. П. Члени ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять директора міського Центру зайнятості Ходька В. І. Спогадами про Володимира Івановича...

 
Під саме завершення останнього місяця літа, 31 серпня, відбулося засідання Громадської ради з розвитку міста під головуванням Удовиченка В. П. Члени ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять директора міського Центру зайнятості Ходька В. І. Спогадами про Володимира Івановича поділилися Удовиченко В. П., Щербина В. Г., Чесноков С. М. та донька Ходько Олена Володимирівна.

Першим у порядку денному засідання розглядалося питання про підготовку до відзначення у 2016 році 30-х роковин Чорнобильської катастрофи. 2 вересня запланована зустріч в.о. міського голови, секретаря ради Фомічева Ю. К., керівника офісу реформ Київської області Удовиченка В. П. з головою комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Томенком М. В. та народним депутатом Москаленком Я. М. На цій зустрічі заплановано розглянути конкретні пропозиції до програми з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, які повинні будуть затверджені далі указом президента. До 26 квітня запропоновано зініціювати поїздку європейських послів на Чорнобильську АЕС. На сьогодні, повідомила Клімова Л. В., триває безстроковий страйк, який оголошений ВГО «Союз «Чорнобиль» Україна» з приводу соціальних гарантій чорнобильців.

Наступним розглядалося питання перспективи розвитку медичного обслуговування жителів міста Славутич. Розпочалися центробіжні процеси подальшої діяльності медико-санітарних частин. Деякі з них приймаються в комунальну власність територіальних громад (наприклад, місто Кузнецовськ), інші ж залишаються у власності держави. Славутич не може прийняти на утримання місцевого бюджету нашу лікарню. Адміністрація СМСЧ №5 звернулась до керівництва країни зберегти фінансування в 2016 році на рівні поточного року. На сьогодні додатково з Державного бюджету на потреби медико-санітарної частини виділено 26 млн грн.

Удовиченко В. П. ознайомив присутніх з листом НАЕК «Енергоатом», що надійшов до виконавчого комітету. Відповідно до ст. 3 Закону України «Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій визначено, що замовник будівництва централізованого сховища спрямовує кошти в обсязі 10% загальної кошторисної вартості будівництва на спорудження об’єктів соціального призначення в м. Славутич, Іванківському та Поліському районах Київської області. Славутичу до 15.09.2015 запропоновано надати перелік об’єктів соціального призначення, на будівництво яких будуть спрямовані кошти замовника будівництва ЦСВЯП (ДП «НАЕК «Енергоатом»).

На завершення засідання були надані пропозиції до плану роботи Громадської ради з розвитку міста.

Управління інформації та електронного врядування
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: