Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До відома глядачів телебачення «Макет»!

У зв’язку із зверненням Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України», тимчасово призупиняємо ретрансляцію російських телеканалів «РТР Планета» та «НТВ мир».

На сайті кабельного телебачення «Макет» нещодавно з’явилась інформація щодо трансляції російських каналів в місті Славутич. Там, зокрема, сказано:

У зв’язку із зверненням Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 року № 242/2-5-1 до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та рішенням РНБО від 1 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України», тимчасово призупиняємо ретрансляцію російських телеканалів «РТР Планета» та «НТВ мир».
Ми просимо глядачів поставитися з розумінням до тимчасового кроку, який триватиме до врегулювання ситуації.


Нагадуємо, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагала від провайдерів програмної послуги до 19:00 11 березня припинити ретрансляцію передач кількох російських телеканалів.
"Станом на 12:00 11 березня вже до 50% провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих іноземних каналів, інші готуються до відключення", – інформувала Нацрада.

Регулятор рекомендував також забезпечити ретрансляцію у мережах відключених у Криму телеканалів ATR та Чорноморської ТРК.

У середу, 13 березня, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила стурбованість щодо вимоги Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення припинити трансляцію російських телеканалів в Україні, повідомляється на офіційному сайті організації.
"Я повторюю свій заклик до влади не починати ці репресивні заходи. Заборона трансляції без законної підстави є однією з форм цензури; міркування національної безпеки не повинні використовуватися на шкоду свободі ЗМІ", - заявила вона.

При цьому Міятович зазначила, що кожна людина має право на отримання інформації з різних джерел, і закликала владу "не починати такі репресивні заходи". "Відключення і заборона телеканалів - не шлях до вирішення проблеми", - додала Міятович.
Про те, що депутати ВР АРК планують заблокувати роботу деяких кримських ЗМІ, які «спотворюють реальну обстановку в автономії», повідомило інтернет-видання Центр журналістських розслідувань у понеділок, 3 березня.

Як йдеться в заяві депутатів, «багато ЗМІ, що діють на території України, виявилися втягнутими в інформаційну війну, спрямовану на досягнення двох цілей: створення паніки серед населення Криму і нав'язування жителям України невірного уявлення про ситуацію, що склалася в суспільно-політичному житті республіки».
Кримська влада упевнена, що події, які відбуваються в Криму, висвітлюються однобоко.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: