Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Декомунізація: доля Ленінградського кварталу та Комсомольської вулиці

З метою максимального врахування думки жителів міст проводиться опитування щодо можливих перейменувань Ленінградського кварталу та вулиці Комсомольської. Питання щодо прийняття остаточного рішення про перейменування буде винесено на розгляд міської ради в грудні. У разі...

 
На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (далі – Закон) розпорядженням міського голови №70 від 26.06.2015 було створено робочу групу щодо реалізації Закону.

Робочою групою було встановлено: відповідно до норм вищевказаного Закону, перейменуванню в місті Славутич підлягають два об’єкти топоніміки – це Ленінградський квартал та вулиця Комсомольська.
Робочою групою було запропоновано можливі назви:

Ленінградський квартал перейменувати на Невський (назва пов’язана з існуючою вулицею Невською);

вул. Комсомольську – на вул. Нерафи (залізничний роз’їзд Нерафа був перейменований на залізничну станцію Славутич), або Прип’ятську.

Дані пропозиції були внесені з урахуванням історії будівництва міста.

З метою максимального врахування думки жителів міст проводиться опитування щодо можливих перейменувань Ленінградського кварталу та вулиці Комсомольської. Питання щодо прийняття остаточного рішення про перейменування буде винесено на розгляд міської ради в грудні.

У разі неприйняття міської радою рішення про перейменування вищевказаних об’єктів таке рішення буде прийнято міським головою або Кабінетом Міністрів України з урахуванням рекомендацій Інституту національної пам’яті.

Пропозиції просимо надавати до управління інформації та електронного врядування за тел. 3-00-11 (+153) або на електрону адресу: information@slav.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: