Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Концерт органної музики

Чи доводилось вам чути, як звучить орган? Інструмент, який завжди вражає слухачів багатством виражальних можливостей, тембральною різноманітністю, масштабністю звучання. Так у римо-католицькій парафії св. Євгена де Мазенода та Ангелів Охоронців м. Славутич в неділю...


Чи доводилось вам чути, як звучить орган? Інструмент, який завжди вражає слухачів багатством виражальних можливостей, тембральною різноманітністю, масштабністю звучання.

Так у римо-католицькій парафії св. Євгена де Мазенода та Ангелів Охоронців м. Славутич в неділю 11 жовтня 2015 року відбувся концерт органної музики.

На початку концерту настоятель парафії отець Вальдемар привів слова папи Бенеди́кта XVI: «Музика має своє джерело в досвідченні любові, в досвідченні Бога». Наприклад, Бах вважав, що музика має бути натхненною Богом і линути саме до Нього. Він також вважав музику способом поклоніння Богу. Чимало його музичних творів присвячені святої Мессі та біблійним темам.

На органі грала Юлія Гора органістка римсько-католицької парафії. Пані Юлія одержала першу музичну освіту в школі мистецтв міста Славутич та продовжує навчання в місті Київ у викладача органної музики, заслуженої артистки України Ольги Дмитренко. Виконавці асистувала скрипачка Тетяна Юріївна Граб – випускниця і вчителька школи мистецтв міста Славутич.

Ведучою концерту була викладач по класу скрипка Валентина Галинська та Марина Грачова.
Під час вечора лунала музика минулих століть німецьких та французьких композиторів: Баха, Бекеля, Дюбуа та сучасних українських.

В храм ввечері прийшло багато славутчан, щоб насолодитися музикою. Церковні лави були заповнені вщент. Дехто прийшов із дітьми, які після концетру могли доторкнутися до органу. Під час цього вечору звучали прекрасні органні мелодії – це музика, яка, наче мереживом, оточує високо духовну релігійну думку. Після кожної виконаної мелодії у залі ставало дуже тихо і аж тоді лунали оплески.

Глядачів вразила музика і вразило її талановите виконання Юлією Горою. Але це не останній раз. На різдвяні свята до Славутича може завітати з концертом органної музики заслужена артистка України Ольга Дмитренко.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: