Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Славутичі стартує науково-методичний проект «Інтелект України»

На початку березня цього року делегація освітян міста Славутич з метою обміну досвідом щодо науково-методичного проекту «Інтелект України» відвідала Вишгород. У 2016/2017 н.р. у Славутицький ЗОШ І–ІІІ ступенів №4 за програмою проекту «Інтелект України» планується відкриття одного 1-го класу.

 
На початку березня цього року делегація освітян міста Славутич з метою обміну досвідом щодо науково-методичного проекту «Інтелект України» відвідала Вишгород. У 2016/2017 н.р. у Славутицький ЗОШ І–ІІІ ступенів №4 за програмою проекту «Інтелект України» планується відкриття одного 1-го класу.

З метою вивчення організаційно-методичних умов для старту проекту в Славутичі завідуючка міським методичним центром управління освіти і науки Старовойтова А. О., директор школи Резан О. М., заступник директора Живець Л. М., учитель початкових класів Лойченко О. В., депутат Славутицької міської ради Чесноков С. М. відвідали один з найкращих навчальних закладів області – Вишгородську районну гімназію «Інтелект». Славутичани відвідали чотири уроки в 1-му та 4-му класах, провели змістовну робочу зустріч з учителями, адміністрацією гімназії та Вишгородського районного методичного кабінету.

Професійна, насичена прикладами та порадами, побажанням успіху проекту в Славутичі зустріч освітян пройшла конструктивно, в атмосфері взаєморозуміння та щирої підтримки. Відвідані уроки яскраво продемонстрували сутність проекту, яка полягає не в насиченні учнів поглибленими знаннями, а в набутті ними навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної прац,; розвитку пізнавальних процесів – сприйняття, пам'яті, мислення, уяви й уваги, розвитку якостей особистості школяра – цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі.

Переконалися, що над цією технологією працював потужний колектив вчених: проект має серйозний медико-психолого-психіатричний та науково-методичний супровід, завдяки чому зберігається оптимальний баланс психофізичного стану дитини; розроблений авторський комплект зошитів для учнів та методичні рекомендації (із відеосупроводом, картами, схемами тощо) для учителів до кожного уроку; систематично проходять курси підвищення кваліфікації для учителів – учасників проекту. Впродовж усіх відвіданих уроків учні виконували інтерактивні навчальні вправи, брали участь в музичних паузах з елементами фізичних вправ і танцювальних рухів, застосовувалися релаксуючі елементи. Але головним тут є результат – усміхнені діти, які на очах присутніх опановували значний об’єм знань, не втомлюючись щоразу піднімати руку на будь-яке запитання вчителя. Це дійсно вразило й ще раз переконало: «Інтелекту України» у Славутичі бути!

Шановні батьки! Якщо ви вважаєте, що ваша дитина допитлива й розумна, якщо ви пов’язуєте майбутнє своєї дитини з інтелектуальною сферою – ми чекаємо на вас. За додатковою інформацією радимо звернутися до Славутицький ЗОШ І–ІІІ ступенів №4 (директор – Резан Олена Михайлівна, тел.: 2-06-08, 2-08-70.

Відеозвіт про відвідані уроки у Вишгородський районній гімназії «Інтелект» ви зможете переглянути на веб-сайті методцентру http://slavmmc.at.ua


Арина СТАРОВОЙТОВА,
завідувачка методцентру

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: