Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вишиванку шила мати…

Щороку День вишиванки святкується в третій четвер травня. Українська вишита сорочка здавна в Україні служила як прикрасою, так і оберегом. В ній вся наша історія, все життя українців, всі надії і сподівання. На загальноміському святі, що пройшло в концертній залі Дитячої школи мистецтв...

 

Щороку День вишиванки святкується в третій четвер травня.

Українська вишита сорочка здавна в Україні служила як прикрасою, так і оберегом. В ній вся наша історія, все життя українців, всі надії і сподівання.

На загальноміському святі, що пройшло в концертній залі Дитячої школи мистецтв було переспівано юними виконавцями понад 20 пісень. Бо наша вишиванка – то пісня України! Українська вишивка, як і українська пісня, є знаковими для нашої культури.

У виконанні вихованців вокальної студії «Рожева пантера» прозвучали пісні «Мамина сорочка», «Бабусина вишиванка», «Україно моя», «Моя сорочка вишиванка», «Лелекі», «Батьківська пісня», «Надія є!», «Аркан», «Україна – це я».

Цікаву пісенну програму подарували на святі і учні ДШМ. У їх виконанні прозвучали пісні «А ми бажаєм вам добра», "Смерека", "Черемшина", «Моя Україна", «Тече вода», «Квітка любові», «Синьоока дівчина».
Фіналістка програми «Караоке на Майдані», випускниця ліцею Ольга Шевченко подарувала пісню «Моє ім’я-Україна».

З життєрадісним запалом виконувалися і танці у виконанні хореографічних ансамблів ДШМ «Арабеск» та хореографічної студії ПДЮТ «Дивоцвіт».

Всі учасники були одягнені у вишиванки, це надавало заходу по-справжньому самобутнього, національного колориту.

Людмила ЛЮБИВА, фото автора та Вадима ІВКИНА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: