Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Фестиваль «86» став переможцем!

Фестиваль «86» у команді з Enlight/Славутич та Агенцією регіонального розвитку отримав третє місце у конкурсі Лейпцизька премія з інтегрованого розвитку міст. 16 грудня 2016 року в Києві відбулася Перша німецько-українська конференція міського розвитку. Під час конференції відбулося...

 
Фестиваль «86» у команді з Enlight/Славутич та Агенцією регіонального розвитку отримав третє місце у конкурсі Лейпцизька премія з інтегрованого розвитку міст.

16 грудня 2016 року в Києві відбулася Перша німецько-українська конференція міського розвитку. Під час конференції відбулося нагородження призерів «Лейпцизької премії інтегрованого міського розвитку в Україні».

В рамках інтенсивної співпраці у сфері розвитку міст Федеральне міністерство навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини (BMUB) та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України (Мінрегіонбуд) оголосило цей конкурс для українських міст. Конкурс «Лейпцизька премія інтегрованого міського розвитку» був оголошений вперше і відзначив уже втілені проекти сталого розвитку міста. Мета премії – посилити подальший урбаністичний розвиток українських міст. Проведення зазначеного заходу передбачає підтримку сталого розвитку міст, їхніх мікрорайонів і міських просторів та покращення співпраці між міськими адміністраціями, політиками, бізнесом, науковими колами та громадськістю.

На Лейпцизьку премію інтегрованого розвитку від України подавалося 95 проектів. Перше місце виборола львівська «Майстерня міста». Друге здобуло «Тепле Місто» за проект «Urban Space 100». Фестиваль «86» у команді з Enlight / Славутич та Агенцією регіонального розвитку отримав третє місце у конкурсі Лейпцизька премія з інтегрованого розвитку міст! Сума 3-тьої премії складає 4.000 євро. Призовий фонд має бути використаний для подальшої реалізації (нових етапів) відзначених ініціатив та базуватись на методах та підходах, описаних в Лейпцизькій Хартії сталого та екологічного розвитку міста. Переможці премії зобов’язалися надати підтвердження про цільове використання призового фонду.

Під час конференції німецькі та українські представники всіх рівнів влади, а також представники громадських організацій та громадянського суспільства обговорили інтегрований підхід на розвиток міста та окремих його кварталів.

Радіємо, дякуємо і вітаємо всіх причетних!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: