Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Всеукраїнський «Велодень-2014»

18 травня на Красній площі у Чернігові відбувся Всеукраїнський «Велодень-2014». Цьогоріч цей захід встановив рекорд за кількістю учасників — до участі у велопробігу зареєструвалося 1590 — зовсім юних і похилого віку. Тут були учасники з різних міст України, в тому числі немало мешканців Славутича.

Живий велосипед. Фото Віктора Кошмала
18 травня на Красній площі у Чернігові відбувся Всеукраїнський «Велодень-2014».

Цьогоріч цей захід встановив рекорд за кількістю учасників — до участі у велопробігу зареєструвалося 1590 — зовсім юних і похилого віку. Тут були учасники з різних міст України, в тому числі немало мешканців Славутича.

«Всеукраїнський Велодень» - загальнонаціональне свято, що об'єднує тисячі велолюбителів України у спільному велопараді, що проходить центральними вулицями міст. Учасники акції, незалежно від віку та стилю катання, підтримують здоровий і активний спосіб життя, безпеку і взаємоповагу на дорогах, відстоюють необхідність створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності з європейськими стандартами.

Своєю участю у акції велолюбителі бажають привернути увагу влади та громадськості до необхідності створення зручної, екологічної та безпечної велоінфраструктури в місті.

Ціогоріч до міста приїхала представниця Національного реєстру рекордів України яка вручила організаторам сертифікат про офіційне визнання рекорду і привітала усіх присутніх з цією подією. Велопробігу передував флешмоб на центральній Красній площі міста: велосипедисти вишикувалися по намальованим лініям, що стало в формі велосипеду, який рухався.

Потрібно відмітити хорошу організацію цього заходу та підтримку його з боку міської влади і ДАІ. Ця інформація не лише виражає радість за наших сусідів, але і гордість за тих славутчан, які підтримали цю ініціативу  своєю участю у велодне в Чернігові та внесли свій внесок в народження нового рекорду України. Ось деякі прізвища і імена учасників свята із Славутича: Наталія Каледина, Денис Хорошев, Олексій Савицкий, Андрій Кравец, Олександр Панченко, Юрій Рубан, Олександр Скопич. З імпровізованої сцени свята славутчане запросили Черниговчан і гостей на велодень в Славутич, який відбудеться першого червня в нашому місті.

Видео Олега Головатенко


Видеосюжет Garmata.tv


Фото Вадима Івкина
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: