Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ми прославляємо своїх героїв

Так, 22 лютого до Бібліотечно-інформаційного центру для дітей та юнацтва завітала відома чернігівська письменниця Тетяна Пакалюк, щирий друг усіх юних читачів Славутича. Небайдужа, патріотична, енергійна людина, яка зустрічалася з багатьма волонтерами та воїнами АТО і в Києві...

 

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями на небі.

Не плачте, мамо, я іще живий,
Хоча й лежу із кулею у грудях…
А наді мною, юним, молодим,
Схилилися в скорботі люди…
Я не помру, ніколи не помру,
Мені в віках залишене безсмертя,
Хоча і вас тепер не обійму,
Та я живу у всенароднім серці…
Іванна ДЯЧУК


Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії й болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому, та є письменники, які пишуть свої твори і тим самим доносять до свого читача гірку правду тих подій…

Так, 22 лютого до Бібліотечно-інформаційного центру для дітей та юнацтва завітала відома чернігівська письменниця Тетяна Пакалюк, щирий друг усіх юних читачів Славутича. Небайдужа, патріотична, енергійна людина, яка зустрічалася з багатьма волонтерами та воїнами АТО і в Києві, і в Чернігові. Усі її враження від подій на Майдані та на сході України вилилися в цікаві книжки для дітей, справжні згустки позитивної енергії.
На зустрічі із семикласниками школи №2 письменниця презентувала свої останні книги − «Егоїстка», «Янгол з Небесної сотні» та «Кіборги з людським обличчям». Ці книги написані під враженням від долі добровольців − мужньої дівчини медінструктора Ірини Іванюш, шістнадцятирічного Олексія Бура та наймолодшого героя Небесної сотні Назара Войтовича. Письменниця з натхненням зачитала уривки зі своїх книжок, які діти слухали затамувавши подих. З діалогу з письменницею діти зрозуміли, що по-справжньому людина може розкритися лише в час випробувань, важливо завжди залишатися людиною. Книжки Тетяни Пакалюк, незважаючи на описані трагічні події, дуже оптимістичні й допомагають підліткам впоратися зі зневірою, сумом і повірити в перемогу добра над злом.

На завершення діти познайомилися з книжковою виставкою творів письменниці, які зберігаються у фонді Бібліотечно-інформаційного центру для дітей та юнацтва.

Наталія КОЗЛЕНКО
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: