Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До Славутича завітають гості з Японії

12 березня до міста Славутич приїздить всесвітньо відомий дизайнер-модельєр, президент асоціації Okiagari Koboshi Кензо Такада. Очікуємо і на візит Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі.

12 березня до міста Славутич приїздить всесвітньо відомий дизайнер-модельєр, президент асоціації Okiagari Koboshi Кензо Такада. Очікуємо і на візит Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі. Цього дня у місті проходитимуть заходи, присвячені відзначенню Року Японії в Україні.



Офіційна частина програми перебування у місті Славутичі Посла Японії в Україні та дизайнера-модельєра Кензо Такада розпочнеться о 12 годині в Залі урочистих подій Славутицької міської ради (Цетральна площа, 7).
О 14:30 в Палаці дитячої та юнацької творчості одночасно стартують три проекти:
Kids Guernica – Славутич (юні художники за мотивами українських казок з використанням національних орнаментів створять полотно і по завершенню передадуть його до Японії).
Manga-ka – відомі майстри-художники коміксів Норіко Нагано, Бан Іппонжи, Йошимі Курата проведуть для дітей Славутича свої майстер-класи.
Орігамі для жителів Фукушіми зроблять славутицькі діти.
О 15:00 в Дитячій школі мистецтв відкриється виставка Okiagari Koboshi, яка поповниться дев’ятьма ляльками, які розписані онуками ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Філософія ляльок несе в собі побажання якнайшвидшого відновлення Японії від стихійного лиха та символізує найголовнішу рису характеру наших двох народів – вміння терпляче та мужньо перемагати найнесприятливіші обставини.
О 15:30 в Кіноконцертному комплексі відбудеться концертна програма за участі творчих колективів міста, окремих виконавців, відомої оперної співачки Наталії Лемерсьє та дуету скрипалів «Two violins».



КЕНЗО ТАКАДА – всесвітньо відомий модельєр і дизайнер, автор власного бренду.
Кензо народився 27 лютого 1939 року в повіті Кандзакі префектури Хего (зараз місто Химедзі). Кензо був останньою, п’ятою дитиною в сім’ї власника чайного будиночку. У 1958 році Кензо починає навчання в коледжі Бунка, одній з найреспектабельніших шкіл моди в Токіо.
Його називають кращим японським модельєром Європи, першим японцем Парижу, який заснував власний бренд (Kenzo), і найвідомішим європейцем японського походження. Кензо Такада створив не тільки імперію моди і напрям в одязі, названий ним «деструктивний кутюр», але й власну філософію. «Тілу потрібен простір, – казав модельєр. – Як у фізичному, так і в духовному сенсі».
Окрім модної сфери життя, Кензо Такада є президентом асоціації Окіагарі Кобоші. Він хоче, щоб люди думали про жителів Фукушіми та про вміння їхнього протистояння. У Франції, Іспанії, Італії, Британії цей проект залучає різних креативних людей та художників, які декорують ляльок, які потім презентуються їх по всьому світу.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: