Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Кімната для читання у дошкільному навчальному закладі

У дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) № 8 «Теремок» 14 березня 2017 року відкрилася кімната для читання. Ідея створення простору для читання у освітньому закладі виникла ще у травні 2016 року. Її ініціатором стала Терещенко Ірина, методист міського методичного центру

 

У дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) № 8 «Теремок» 14 березня 2017 року відкрилася кімната для читання. Ідея створення простору для читання у освітньому закладі виникла ще у травні 2016 року. Її ініціатором стала Терещенко Ірина, методист міського методичного центру, менеджер проекту.

Саме тоді вона пройшла навчання на тренінгу від Громадської організації «Чернігів Європейський» та Чернігівського національного технологічного університету в рамках програми Британської Ради «Активні громадяни». По завершенню навчання написала соціальний проект «Book Space «Пізнаємо Україну разом», який згодом отримав фінансування від Британської ради. І розпочалася реалізація проекту.

У жовтні–листопаді 2016 року у закладі пройшов конкурс малюнків «Яким я бачу місце для читання», у якому взяли участь 20 дітей закладу. Їх вітали та вручали призи за участь у конкурсі під час відкриття кімнати.

У грудні 2016-січні 2017 року проведено творчий фотоконкурс "Я, ми і книга", який викликав величезне бажання батьківської громади взяти у ньому участь. На конкурс було подано понад 40 знімків.

У гості до садочку на відкриття кімнати приїхала дитяча письменниця Тетяна Іванівна Пакалюк із міста Чернігова. Авторка подарувала у кімнату для читання художні книжки.

Всім, хто долучився до підтримки проекту: педагогам, батьківській громаді, родинам, діти яких відвідують заклад, місцевим жителям, що принесли книги у дарунок адміністрації закладу, менеджер проекту висловлює подяку.

Спасибі за віру, вміння долати труднощі, натхнення – завідувачу закладом Федорченко Наталії Миколаївні та за консультативну допомогу голові громадської організації «Чернігів Європейський» - Гайдай Ганні!

Запрошуємо дітей, батьків закладу та тих, хто бажає відвідати кімнату для читання, до дошкільного навчального закладу № 8 «Теремок».

У закладі постійно проходить акція «Подаруй книгу про Україну». Всім, хто хоче і може принести книги українською мовою як для дітей, так і для дорослих на паперових носіях – будемо раді.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: