Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Потяг Єднання України завітав до Славутича

Славутич 22 березня зустрічав активістів Потягу єднання «Труханівська січ». Зустріч розпочалась з урочистої ходи студентів Київського професійного коледжу з посиленої військової та фізичної підготовки. До учасників акції звернувся міський голова Юрій Фомічев з такими словами: «Маю за честь...

 

Славутич 22 березня зустрічав активістів Потягу єднання «Труханівська січ». Зустріч розпочалась з урочистої ходи студентів Київського професійного коледжу з посиленої військової та фізичної підготовки.

До учасників акції звернувся міський голова Юрій Фомічев з такими словами: «Маю за честь вітати вас у наймолодшому місті України. Славутич – це сучасне європейське місто, яке будували 50 різних національностей. Це є гарним прикладом єднання. Поява нашого міста пов’язана з трагедією, і ми як ніхто розуміємо ці відчуття і вшановуємо пам’ять чорнобильців. Сьогодні всім нам треба зрозуміти, що головним є єдність і порозуміння в нашому суспільстві».

До присутніх на Центральній площі міста звернулися активісти Потягу єднання: отаман «Труханівської січі» Микола Бондар, представники молоді різних регіонів України – Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Київської, Луганської, Львівської, Одеської, Сумської, Хмельницької областей), батько Героя Небесної Сотні Максима Шимка, добровольці-захисники «Труханівської січі» Андрій та Роман, військовий капелан, за сумісництвом – духовний наставник Потягу. Усі висловлювали слова подяки громаді міста Славутич за теплий прийом та ділилися своїми враженнями від нашого міста. Не забули також згадати і героїв, які борються за нашу свободу на сході країни, тих, кого, на жаль, вже нема з нами. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО.

Під час фінальної пісні про Україну, яка звучала для гостей міста, славутицька молодь та активісти Потягу створили ланцюг єднання як символ єднання країни. По завершенні зустрічі учасники акції розділилися на дві групи, перша відвідає Чорнобильську АЕС, зону відчуження та м. Прип’ять, а другу після перегляду фільму про Славутич очікує екскурсія містом.


Відділ інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: