Завантаження ...
Новобудови Києва

Славутич – серед переможців

Проект USAID–Україна «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» оголосив результати конкурсу з відбору міст та об’єднаних територіальних громад, яким буде надана підтримка у впровадженні бюджету участі. Серед переможців конкурсу – й Славутич. Одним із основних...

 
Проект USAID–Україна «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» оголосив результати конкурсу з відбору міст та об’єднаних територіальних громад, яким буде надана підтримка у впровадженні бюджету участі. Серед переможців конкурсу – й Славутич.

Одним із основних завдань проекту ЗМФІ–II є підвищення рівня залучення громадян до процесу прийняття управлінських рішень з розподілу коштів міських бюджетів на реалізацію пріоритетних проектів розвитку в 15-х містах, вибраних на конкурсній основі. Міські ради міст-переможців запроваджують механізм залучення громадськості до бюджетного процесу, що у світі поширений під назвою «Бюджет участі». Бюджет участі – це відкритий діалог між міською владою та мешканцями міста щодо розподілу частини міського бюджету жителями шляхом подання ними проектів, спрямованих на підвищення комфортності проживання в місті, та їх відбору шляхом відкритого голосування. Проекти, які найбільше підтримують мешканці, будуть реалізовані за рахунок бюджету міста.

Проект ЗМФІ-ІІ надає містам підтримку:

• методологічну, що полягає в розробці методології та концепції бюджету участі;

• технічну – шляхом розробки, надання та впровадження електронної системи бюджету участі «Громадський проект» і супроводження її функціонування протягом першого року формування та реалізації бюджету участі в кожному з партнерських міст. Розробник системи – ГО SocialBoost;

• промоційну – вона включає роботу з громадськістю щодо популяризації та практичній реалізації бюджету участі, а саме:

– проведення навчальних семінарів;
– інформаційно-роз’яснювальної роботи з громадськістю;
– заходів для поширення інформації щодо можливостей бюджету участі серед жителів міст;
– розповсюдження інформаційних матеріалів. Для цього завдання Проект на конкурсних засадах відібрав чотири неурядові організації, що допомагають обраним містам у популяризації бюджету участі. Зазначену роботу виконують: ГО «Нова ЕНЕРГІЯ» (Харків), ГО «Інститут регіонального розвитку» (Львів), ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» (Черкаси) та «Подільська агенція регіонального розвитку» (Вінниця).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: