Завантаження ...
Новобудови Києва

Пам’яті тренера

З 24 по 26 березня Славутицькому басейні «Лазурний» пройшов третій турнір пам’яті чудової людини та гарного тренера Валерія Верхольотова. Більш ніж двадцять п’ять років віддав вихованню юних спортсменів Валерій Юрійович у рідному місті. В цьому році на турнірі зібралось більше 180 юних...

 

З 24 по 26 березня Славутицькому басейні «Лазурний» пройшов третій турнір пам’яті чудової людини та гарного тренера Валерія Верхольотова. Більш ніж двадцять п’ять років віддав вихованню юних спортсменів Валерій Юрійович у рідному місті. В цьому році на турнірі зібралось більше 180 юних плавців із Києва, Вишгорода, Білої Церкви, Чернігова та Славутича. Турнір тривав три дні. В завершальний день змагалися ветерани плавання, ті, хто пам’ятає тренера, його настанови та підтримку.

Традиційно відкриття турніру пройшло біля меморіальної дошки Валерію Верхольотову на стіні басейну «Лазурний», де він разом із дружиною Ніною пропрацював на посаді тренера багато років.

Завідуюча відділом молоді та спорту Лідія Шаніна каже: «Цей турнір завойовує все більше популярності серед молодих спортсменів, постійно зростає кількість учасників. Цей турнір, не тільки пам’ять про тренера, його заслуги, вдячність його учнів, але й приклад продовження роботи сімейної династії Верхольотових. Успіхи славутицьких плавців невідривно пов’язані з прізвищем цих тренерів, які і сьогодні продовжують виховання молодого спортивного покоління Славутича. Я традиційно хочу побажати молоді спортивних досягнень, перемог, і не тільки шанувати пам’ять тих, кого вже нема с нами, але і шанувати труд своїх наставників сьогодні, прагнути до здорового способу життя, йти до нових спортивних досягнень. Ветеранам хочу побажати активної життєвої позиції у повсякденному житті, наполегливості та впевненості в собі, як вчив тренер Валерій Верхольотов».

Тренер по плаванню ДЮСШ міста Вишгорода Андрій Шепілов додає: «Я з радістю відгукнувся на запрошення взяти участь у цьому турнірі, тим паче, що у Славутичі я не вперше. Я привозив сюди на змагання ще своїх дітей, був знайомий з Валерієм Юрійовичем. Вважаю, що подібні турніри дуже потрібні, особливо для юних спортсменів. Підвищується відповідальність дітей у момент виступу, малюки тягнуться за старшими. Турнір стає першою сходинкою росту, дає можливість тренерському колективу провести оцінку своєї роботи з дітьми, дати путівку тим, хто своєю майстерністю вселяє впевненість у досягненні гарних результатів на обласні змагання. Гарна школа для молодих спортсменів. Я вважаю, що такі змагання дуже потрібні».


Вадим Івкін

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: