Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Діти вулиці. Вокзал. Підліток» – рейди продовжуються

Ми, дорослі, хочемо бачити кожну молоду людину щасливою, люблячою своїми батьками, впевненою в собі. З метою запобігання бездоглядності та безпритульності серед дітей, виявлення малолітніх та неповнолітніх, які опинились у складних життєвих обставинах, недопущення вживання ними алкогольних...

 
Ми, дорослі, хочемо бачити кожну молоду людину щасливою, люблячою своїми батьками, впевненою в собі. З метою запобігання бездоглядності та безпритульності серед дітей, виявлення малолітніх та неповнолітніх, які опинились у складних життєвих обставинах, недопущення вживання ними алкогольних напоїв, тютюнових виробів, виявлення фактів порушення суб’єктами підприємницької діяльності «Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами» щодо неповнолітніх щомісячно проводяться рейди «Діти вулиці. Вокзал. Підліток».

Службою у справах дітей та сім’ї спільно з працівниками Комунального закладу «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», Славутицьким відділенням поліції Броварського відділу поліції ГУНП у Київській області, відділлом молоді та спорту, Славутицькою народною дружиною протягом 2016 року організовано та проведено 60 рейдів, обстежені житлово-побутові умови 259 сімей з дітьми.

У ході рейдів перевірено 35 торгових точок, виявлено три факти порушення ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Славутицьким відділенням поліції складено адміністративні протоколи та розглянуті на засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті Славутицької міської ради. На двох правопорушників (продавців) накладено штраф у розмірі 510 грн, на третього – 680 грн. Головне управління ДФС у Київській обл. поінформоване про факти порушення законодавства щодо неповнолітніх осіб. Після отриманого повідомлення управління здійснило перевірку ліцензії на право торгівлі тютюновими та алкогольними виробами. Виявили ряд порушень, правопорушники притягнені до адміністративної відповідальності.

У минулому році двома неповнолітніми (один – житель Ріпкинського району, другий – славутичанин) вчинено два злочини, передбачені чч. 1, 2 ст. 185 Кримінального кодексу України; 2 підлітки скоїли правопорушення та притягнені до відповідальності за ст. 44, ч. 1 ст. 175-1, ч. 1 ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У період із січня–лютого поточного року відносно шести учнів складені протоколи за стст. 144 та 175-1 КУпАп.

У 2017 р. вже проведено 15 рейдів, обстежені житлово-побутові умови 38 сімей із дітьми, перевірено 7 торгових точок міста. Зафіксовано один факт порушення «Правил торгівлі тютюновими виробами» стосовно особи до 18 років. Питання щодо дотримання вищезазначених Правил перебуває на постійному контролі відділів, служб, управлінь виконавчого комітету Славутицької міської ради.

Звертаємось до батьків, законних представників, суб’єктів господарювання: від кожного із нас залежить добробут, щастя, фізичний та моральний стан дітей! Адже чужих дітей не буває!

Служба у справах дітей та сім’ї
(тел. 3-00-11 (+192)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: