Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чорнобильській зоні відчуження трапилася пожежа

У Чорнобильській зоні відчуження на території Луб’янського лісництва в обід 29 червня трапилася пожежа. Про це повідомили у прес-службі ДСНС. За попередньою інформацією під час проведення технологічної вирубки лісу для прокладання залізничної дороги сталося загорання...

 

У Чорнобильській зоні відчуження на території Луб’янського лісництва в обід 29 червня трапилася пожежа.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС.


За попередньою інформацією під час проведення технологічної вирубки лісу для прокладання залізничної дороги сталося загорання порубкових решток деревини та лісової підстилки.

Станом на 20 год. 29 червня площа пожежі складає близько 25 га. До гасіння пожежі залучили вертоліт МІ-8 з водозливним пристроєм та два літаки АН-32П.

Як зазначили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження, в зоні відчуження та на прилеглих територіях наразі погіршення радіаційного стану не має.

Втім станом на 19 годину у повітрі в районі пожежі рівень радіоактивного забруднення був у 2,5 рази вищим, аніж завжди.

Враховуючи що район пожежі знаходиться поблизу "західного слід", з високими рівнями радіоактивного забруднення, особовому складу рекомендовано обов’язкові використання засобів захисту органів дихання, додали в агентстві.

 

«29 червня о 12:35 у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення на території Луб’янського лісництва попередньо під час проведення технологічної вирубки лісу для прокладання залізничної дороги сталося загорання порубкових решток деревини та лісової підстилки, яке розповсюдилось на площу близько 25 га.

Станом на 18 годину 30 червня продовжується гасіння пожежі. Завдяки комплексному застосуванню наземних та повітряних сил площу пожежі вдалося зменшити з 25 га до 7 га.

Авіацією ДСНС скинуто близько 184 тонн води (41 скид).

Загальний радіаційний фон в зоні відчуження в межах норми.

Всього до гасіння пожежі залучено 36 од. техніки та 125 чол. особового складу, з них від ДСНС 16 од. техніки та 63 чол. особового складу (у тому числі вертоліт МІ-8 та 2 літаки АН-32П).

Загроза поширення вогню на інші лісові квартали відсутня.

На місці події працює оперативна група Головного управління ДСНС України у Київській області» -
повідомили в агентстві.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: