Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пошана мужнім людям

У Залі урочистих подій м. Славутич відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Славутичани віддали шану мужнім людям, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію.

 

У Залі урочистих подій м. Славутич відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Славутичани віддали шану мужнім людям, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію. Вже промайнуло понад 30 років, але незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку станції.

Багато з цих героїв задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь не дожили до наших днів. Пам’ять ліквідаторів, які відійшли у вічність, вшанували хвилиною мовчання. Звісно, нині складно всій країні, але своїх героїв вона не повинна забувати – на цьому наголошували у своїх виступах міський голова Юрій Фомічев, депутат Київської обласної ради, почесний мер Славутича Володимир Удовиченко, голова профспілкового комітету ДСП «ЧАЕС» Максим Орлов.

Саме на вирішення всіх чорнобильських проблем вони спільно, як зазначили, спрямовують діалог з органами державної влади України. З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції були вручені нагороди.

Як настанова молодому поколінню Славутича адресувалися думки ветерана ЧАЕС, першого директора об’єкта «Укриття», почесного громадянина міста Володимира Щербини та учасника ліквідації аварії Анатолія Забобонова.

Подякували за подвиг ліквідаторам ведуча урочистостей, директор ККК Лариса Маслій та творча молодь міста, яка подарувала свої художні номери, – вихованці Палацу дітей та молоді Євгенія Дзібура і Катерина Федченко, а також юні акордеоністи, вихованці Дитячої школи мистецтв Валентин Олекса та Олексій Полторацький.

Учасники зібрання поклали квіти до Пам’ятного знаку Героїв Чорнобиля.

Людмила ЛЮБИВА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: