Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Музика класиків − від короля музичних інструментів

І знову в Славутичі зазвучав величний голос короля усіх музичних інструментів − органа. Концерт органної музики відбувся 27 січня в Залі урочистих подій Славутицької міської ради. Тонкі пальці талановитих музикантів легко та невимушено торкались білосніжних клавіш інструменту і звуки...

 

І знову в Славутичі зазвучав величний голос короля усіх музичних інструментів − органа. Концерт органної музики відбувся 27 січня в Залі урочистих подій Славутицької міської ради. Тонкі пальці талановитих музикантів легко та невимушено торкались білосніжних клавіш інструменту і звуки чарівної музики наповнювали та огортали урочисту залу спокоєм і благодаттю.

У програмі прозвучали твори відомих класиків XVIII−XIX століть − Іоганна Пахельбеля, Іоганна Себастьяна Баха, Іоганна Людвіга Кребса, Теодора Дюбуа, Сезара Франка. Виконавці захопили увагу глядачів із перших вуків і не відпускали її до останньої композиції!

Дарували свою творчість, свій талант студенти Школи мистецтв (м. Київ) по класу органу: Владислав Сидоров, Марія Хилько, Софія Оганесян, Олена Халаджі, Юлія Гайдаєнко і наша славутичанка, організаторка концерту Юлія Ландау. Неймовірно чутливо і проникливо прозвучала «Аве Марія» у виконанні Юлії Гайдаєнко, вона зачарувала всіх присутніх своїм вокалом.

Акомпанувала за роялем, грала на органі, була ведучою вечора дипломант Міжнародного конкурсу органістів «Празька весна», член президії Всеукраїнської музичної спілки, заслужена артистка України Ольга Дмитренко. Більше сотні славутичан та гостей міста прийшли почути музику класиків.

Тут справді вдалося відпочити, абстрагуватися від буденних клопотів та отримати гарний настрій. Щирі слова подяки музикантам, які створили прекрасний вечір органної музики!

Відділ культури, національностей та релігій


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: