Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

План заходів Міжнародної конференції до 32 роковин Чорнобильської катастрофи

25-26 квітня у місті Славутичі Київської області відбудуться заходи до 32-х роковин Чорнобильської катастрофи. 25 квітня об 11:00 у Славутицькому ліцеї розпочне свою роботу ІІІ Міжнародна конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 18.

 

25-26 квітня у місті Славутичі Київської області відбудуться заходи до 32-х роковин Чорнобильської катастрофи.

25 квітня об 11:00 у Славутицькому ліцеї розпочне свою роботу ІІІ Міжнародна конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 18.

Конференція проводиться з метою розгляду проблем і перспектив, підвищення рівня ефективності науково-практичних досліджень, налагодження співпраці та обміну досвідом щодо зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та поводження з радіоактивними відходами, відпрацьованим ядерним паливом в контексті техногенних катастроф у Чорнобилі (1986) та Фукусімі (2011). Залишаються і на сьогодні питання реінтеграції територій, соціальної адаптації постраждалих осіб, відновлення навколишнього середовища.

Представникам державного та приватного секторів, неурядовим та науковим організаціями буде надано можливість взяти участь у відкритих дискусіях щодо використання критеріїв сталого і стійкого до зміни клімату розвитку, встановлення пріоритетів, визначення енергетичної політики, місця та ролі ядерної енергетики у нових реаліях.

На відкриття конференції запрошено Іхару Тойочі (Японія), безпосереднього свідка радіаційного опромінення у місті Нагасакі. Більше 200 учасників із України, Білорусі, США, Польщі, Німеччини, Росії приймуть участь у секційних засіданнях INUDECO 18. Детальна інформація розміщена на офіційному сайті конференції http://inudeco.pro/

У другій половині дня розпочнуться майстер класи у Дитячій школі мистецтв – викладача музики Андрія Малахова та у Палаці дітей та молоді директора Kids Guernika – Като Такафумі.

Концерт класичної музики за участі вихованців ДШМ, скрипаля Іллі Бондаренко, сопрано Шіхо Накагава (Японія) відбудеться у школі мистецтв.

Традиційно з 22:30 на Центральній площі пройде акція «Ніч пам’яті».

26 квітня о 10:00 у ДНДУ «Чорнобильський центр» розпочне свою роботу 10 екологічний форум «Від екології душі до екології життя».

27 квітня учасники конференції відвідають Чорнобильську АЕС.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: