Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Іхара-сан (Японія) - Президент Асоціації Хібакуся в Славутичі

Іхара-сан - Президент Асоціації Хібакуся (з япон. – люди, що пережили атомне бомбардування) префектури Наґасакі, член Фонду сприяння миру та невтомний проповідник ідеї «світ без ядерної зброї»....Досі кожного дня в Фукушімі працює близько 5000 ліквідаторів. І ми все ще не можемо сказати, що досягнули однозначно позитивних результатів. Люди все ще не можуть повернутися до своїх домівок.

Іхара-сан - Президент Асоціації Хібакуся (з япон. – люди, що пережили атомне бомбардування) префектури Наґасакі, член Фонду сприяння миру та невтомний проповідник ідеї «світ без ядерної зброї».

25 квітня він завітав у Славутич, щоб розказати свою історію. 

Тойокадзу Іхарі було 9 років, коли вранці 9 серпня 1945 року об 11:03 на місто Наґасакі полетіла атомна бомба.
«В день бомбардування в місті було близько 240 тисяч людей, 75 тисяч померли одразу, протягом наступного року ще 35. Мої мама, сестра, брат - всі один за одним загинули після вибуху.

В усьому винна війна. І ми, японці, розуміємо і визнаємо, що самі не раз ініціювали та підтримували війну як країна і як народ. Я також визнаю, що існує тотальне зло - і ми брали в ньому участь.
Я думаю, що весь світ має брати приклад з України, яка однією з перших відмовилася від ядерної зброї.

...Досі кожного дня в Фукушімі працює близько 5000 ліквідаторів. І ми все ще не можемо сказати, що досягнули однозначно позитивних результатів. Люди все ще не можуть повернутися до своїх домівок.

Тому наша мета - це економіка без атома. І ми, японці, знаємо, що можемо багато чому навчитися у вас, українців».


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: