Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Управління соціального захисту населення про субсидії

«Положенням про порядок призначення житлової субсидії», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №329 від 27.04.2018, зазначено, що житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства.


«Положенням про порядок призначення житлової субсидії», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №329 від 27.04.2018, зазначено, що житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства.

Пунктом 9 вищезазначеного положення передбачено, що до складу домогосподарства включаються особи, котрі зареєстровані і фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), на яких розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування і доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії.

Під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія.
У разі, коли у складі домогосподарства кількість фактично проживаючих зареєстрованих членів домогосподарства є меншою за кількість членів домогосподарства, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), за рішенням комісії соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування розраховуються на фактично проживаючих зареєстрованих за даною адресою членів домогосподарства та доходи членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично за даною адресою не проживають, в сукупний дохід домогосподарства не враховуються (крім осіб, які перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії).

«Положенням про порядок призначення житлової субсидії» передбачено, що для забезпечення об’єктивного, неупередженого і всебічного розгляду комісією справи по суті структурний підрозділ з питань соціального захисту населення може запропонувати заявнику подати додаткові документи, які не передбачені цим положенням, але необхідні для прийняття рішення. Заявник має право самостійно подати додаткові документи навіть у разі, коли структурний підрозділ з питань соціального захисту населення не пропонував подати такі документи для розгляду комісією. Рішення комісії про призначення (відмову в призначенні) житлової субсидії приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

За більш детальною консультацією або на прийом звертайтесь: м. Славутич, Центральна площа, 7 (міськвиконком), каб. 110 або за телефонами 3-00-11 (+110, +111), 3-01-12. .

С. М. МАРТИНЕНКО,
начальник відділу прийому громадян
з надання усіх видів державних соціальних допомог і компенсацій

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: