Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Представники торгової палати та енергетичних підприємств Китаю висловили бажання розширити співпрацю з ДАЗВ

Під час зустрічі керівництва Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) та представників Торгової палати з імпорту та експорту машино-технічної і електронної продукції Китаю й китайських енергетичних підприємств було презентовано пріоритетні напрями діяльності...


 




Під час зустрічі керівництва Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) та представників Торгової палати з імпорту та експорту машино-технічної і електронної продукції Китаю й китайських енергетичних підприємств було презентовано пріоритетні напрями діяльності агентства та можливості розширення співпраці з міжнародними організаціями.


«Китай вже неодноразово виступав партнером України з чорнобильських питань. Він є одним з донорів Чорнобильського фонду «Укриття», за гроші якого було збудовано новий безпечний конфайнмент. Окрім того, агентство нещодавно підписало з Компанією атомних операторів Китаю Меморандум про координацію навчального курсу для китайських фахівців на підприємствах зони відчуження. Тож маємо надію на подальший успішний розвиток співпраці наших держав», - коментує Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Під час зустрічі Голова ДАЗВ ознайомив представників Китаю з основними напрямами діяльності агентства, серед яких розвиток альтернативних джерел енергії на цій території. Він також підкреслив, що навесні 2018 року агентство отримало від французької компанії техніко-економічне обґрунтування проекту сонячної енергетики у зоні відчуження, яке підтвердило можливість і доцільність створення на цій території СЕС потужністю 1.2 ГВт.

«Ми відкриті до активної співпраці щодо розвитку альтернативної енергетики у зоні відчуження з міжнародними інвесторами та сподіваємося на співпрацю з Китаєм ще й у цьому напрямі», - зазначила начальник відділу з міжнародного співробітництва та зв’язків з громадськістю Kateryna Myrnaua-Pavlova.

Представники торгової палати та підприємств Китаю відзначили прогресивний підхід України до енергетичних питань і висловили бажання розширити співпрацю з агентством.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: