Завантаження ...
Новобудови Києва

«Бюджет участі – 2018»: голосуємо за проекти славутичан!

Чому «Бюджет участі»? «Бюджет участі» – це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю Славутича брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них.

Чому «Бюджет участі»? «Бюджет участі» – це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю Славутича брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста мав можливість подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні та спостерігати за тим, як його проект реалізують у рамках бюджету 2018 року. 

Скільки проектів? Наразі відбулися два важливих етапи з реалізації «Бюджету участі»: написання та подання проектів, їх оцінка робочою групою з реалізації програми. Успішно пройшли оцінку 22 проекти, в т.ч. у категорії «Культура та туризм» подано 10 проектів, «Спорт» – 8, «Охорона здоров’я» – 2, «Комунальне господарство» – 1, «Безпека та громадський порядок» – 1.

Скільки коштів? Загальний обсяг видатків, що спрямовуються в 2018 році на реалізацію проектів «Бюджету участі», становить 1 500 000 грн., що складає менше 1% від бюджету міста на 2018 рік.

Які проекти? З реєстром проектів, їх змістом та кошторисом, картками аналізу можна ознайомитись на сайті https://gromada.slav.gov.ua/projects

Скільки проектів можна підтримати? Проголосувати можна за два проекти: один великий (до 300 тис. грн..) та один малий (до 100 тис. грн.).

Як проголосувати? Голосування триває з 12 по 30 листопада 2018 р. Віддати свій голос ви можете особисто в пунктах для голосування:

1) У виконавчому комітеті Славутицької міської ради за адресою: Центральна площа, 7, каб. 206 (2-й поверх), відділ розвитку підприємництва, залучення інвестицій та регуляторної політики управління економіки та соціального розвитку міста, відповідальні особи: Щербина Тетяна Леонідівна, Яковенко Юлія Володимирівна, графік роботи: понеділок–четвер – з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00; п’ятниця – з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 16.00; субота–неділя – вихідні дні.

2) в Офісі підтримки громадських ініціатив (проспект Дружби народів, 7, БК «Енергія», 2-й поверх), відповідальні особи: Вялько Олена Олександрівна, Карасьова Марина Володимирівна, графік роботи: понеділок – четвер – з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 18.00, п’ятниця – з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00, субота – неділя – вихідні дні. По четвергах 15, 22, 29 листопада пункт голосування в Офісі підтримки громадських ініціатив працює до 20.00 спеціально для славутичан.

У суботу 24 листопада з 10.30 до 11.30 біля ДК «Енергія» відбудеться ярмарок проектів, де всі охочі за наявності паспорта зможуть також проголосувати за проект. Бланк голосування можна отримати безпосередньо в пунктах для голосування або роздрукувати із сайту https://gromada.slav.gov.ua/projects

Зауважимо, що голосування на паперових носіях здійснюється в пунктах супроводу і здійснюється за пред’явленням оригіналу паспорту (посвідки на постійне проживання) шляхом заповнення бланку голосування. Право голосування можуть використати особи з 14 років, які на момент голосування отримали паспорт громадянина України та які зареєстровані й проживають на території Славутича (або ж мають довідку про місце роботи, навчання, служби чи інші документи, що підтверджують їх проживання у місті Славутич).

Проголосувати також можна в електронній системі «Громадський проект»: https://gromada.slav.gov.ua/projects
– через BankID чи використання ЄЦП;
– за допомогою терміналів самообслуговування (ТСО) «ПриватБанку».

Куди звернутись у разі виникнення проблеми при голосуванні? Для більш ефективного супроводу учасників процесу Офіс підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» відкрив форму зворотнього зв’язку на період голосування https://goo.gl/forms/5i8aCGx51s0DKo212 Також ви можете зателефонувати за номерами (050) 353-11-35 або 2-22-50.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: