Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич – енергоефективне міст

У процесі розвитку нашого міста міська влада особливу увагу приділяє впровадженню заходів щодо енергозаощадження та енергоефективості. І в цьому маємо хороші здобутки.

 
У процесі розвитку нашого міста міська влада особливу увагу приділяє впровадженню заходів щодо енергозаощадження та енергоефективості. І в цьому маємо хороші здобутки. 

Славутич став одним із засновників «Асоціації енергоефективних міст України»; одним із перших в Україні долучився до Ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів щодо клімату та енергії»; розробив «План дій сталого енергетичного розвитку».

У Славутичі успішно реалізовано Грантовий проект ЄС «Пілотний проект з реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку м. Славутич до 2020 року – здійснення термомодернізації 2-х муніципальних об’єктів бюджетної сфери» (ЗОШ №2, ДНЗ №1 «Калинка»). Щорічна економія енергоресурсів лише по дитячому садку «Калинка» склала 49,4% Гкал. За кредитною програмою корпорації NEFCO частково проведено термомодернізацію ЗОШ №4.

Приділяється увага енергозаощадженню в житловому секторі. У всіх 110 багатоквартирних будинках міста встановлено теплолічильники. На 25% на рік у середньому зменшено для жителів розмір плати за теплову енергію. А жителі міста все частіше почали використовувати «теплі кредити».

З 2015 року при КП «Агентство регіонального розвитку» працює департамент енергоменеджменту. Здійснюється щоденний моніторинг споживання енергоресурсів по 29-ти об’єктах соціальної сфери, проводяться енергоаудити.
Управлінням освіти і науки укладено 5 ЕСКО-контрактів та встановлено індивідуальні теплові пункти в закладах освіти.

У 2018 році розпочата робота з будівництва нових об’єктів. Прийнято рішення про виділення земельної ділянки для будівництва сонячної електростанції на 20,28 МВт, наступним кроком стало громадське обговорення з приводу спорудження станції. Виділена й земельна ділянка ТОВ «Наше тепло» для будівництва твердопаливної модульної котельні потужністю 30 МВт. Спільно з ГО Greencubator міська влада започаткувала перший в Україні муніципальний енергокооператив «Сонячне місто».

Покроковий рух Славутича шляхом енергоефективності триває, а новий 2019 рік продовжить розпочату справу і порадує впровадженими об’єктами й новими здобутками.

Відділ інформації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: