Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

План впорядкування території

ДАЗВ та Київськиий національний університет будівництва та архітектури домовилися про розробку для зони відчуження плану впорядкування території та низки енергоефективних проектів. У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між...

 
ДАЗВ та Київськиий національний університет будівництва та архітектури домовилися про розробку для зони відчуження плану впорядкування території та низки енергоефективних проектів.

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Державним агентством України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) та Київським національним університетом будівництва та архітектури (КНУБА (КНУСиА, КИСИ)) відбувається розбудова комплексної системи взаємодії установ. Відповідно до Меморандуму науковим колективом КНУБА буде розроблено концепцію планувального впорядкування території зони відчуження, а також реалізовуватимуться нові будівельні проекти та наукова й консультаційна підтримка у галузі архітектури.

«Залучення фахівців-архітекторів до роботи над проектами у зоні відчуження сприятиме впровадженню інноваційних рішень у будівельну практику. У зоні відчуження зводиться велика кількість об’єктів, відновлюються залізничні сполучення, проектуються нові і реконструюються старі будівлі і для нас важливо, щоб все це відбувалось у відповідності до норм та вимог безпеки й енергоефективності», - акцентує Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Ще одним важливим напрямом є створення плану сталого енергетичного розвитку зони відчуження з комплексом системних заходів та пропозицій з підвищення енергоефективності об’єктів зони відчуження, їх екологічної безпеки. Попередньо для підвищення рівня енергоефективності робочою групою «Науково-освітнього центру проектування та дослідження будівель з близьким до нульового енергоспоживанням КНУБА» вже були виконані обстеження будівель зони відчуження, що стануть основою для майбутніх проектів.

Також студенти КНУБА будуть залучатися до наукових досліджень, що проводяться агентством, і матимуть можливість реалізовувати свої курсові та дипломні проекти на базі зони відчуження.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: