Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Надання житлових субсидій у грошовій формі: нове в законодавстві!

Управління соціального захисту населення інформує! Надання житлових субсидій у грошовій формі: нове в законодавстві! Урядом 27.12.2018 р. прийнята постанова №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі», якою передбачено поетапний перехід фінансування...

 
 

Управління соціального захисту населення інформує

Надання житлових субсидій у грошовій формі: нове в законодавстві!

Урядом 27 грудня 2018 р. прийнята постанова №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі», якою передбачено поетапний перехід фінансування житлових субсидій за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ «Ощадбанк» на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ «Ощадбанк» договору.

Монетизація відбуватиметься в три етапи:

• на І етапі (з 01.01.2019) дія механізму поширюватиметься на громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів;
• на ІІ етапі (з 01.05.2019) планується охопити громадян, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, а також долучити одержувачів пільг;
• на ІІІ етапі (з 01.10.2019) очікується повний перехід до надання пільг та субсидій у грошовій формі.

У перехідний період фінансування наданих житлових субсидій буде здійснюватися двома способами:

− громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 року – за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам шляхом перерахування коштів на рахунки організацій-надавачів житлово-комунальних послуг;
− громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії з 01 січня 2019 року – за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті для виплати пільг і житлових субсидій у грошовій формі.

Субсидія від держави надходитиме на персональний обліковий запис в «Ощадбанку» її одержувача. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комунальні послуги.

Тому призначення житлової субсидії з 01.01.2019 р. відбуватиметься виключно за умови надання контактного номеру мобільного телефону, за яким АТ «Ощадбанк» буде закріплено персональний обліковий запис одержувача субсидії. Важливо, що за одним мобільним номером телефону можна закріпити лише один обліковий запис у банку. Слід зауважити, що для одержання субсидії в грошовій формі субсидіантам не потрібно звертатися до АТ «Ощадбанк» для відкриття відповідного поточного рахунку.

За отриманням інформації щодо будь-яких питань, пов’язаних із призначенням житлової субсидії, її одержувачі звертаються до управління соціального захисту населення.

За отриманням інформації щодо спожитих послуг, нарахованих сум за послуги, розміру заборгованості (переплати) одержувачі житлової субсидії звертаються до управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг.

За отриманням інформації щодо операцій, здійснених за обліковим записом одержувача житлової субсидії щодо перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг, одержувачі субсидії звертаються до АТ «Ощадбанк».

За більш детальною консультацією або на прийом звертайтеся: м. Славутич, Центральна площа, 7 (міськвиконком), каб. 110 або за телефонами: 3-00-11 (+110, +111), 3-01-12. .

С. М. МАРТИНЕНКО,
начальник відділу прийому громадян
з надання усіх видів державних соціальних допомог і компенсацій 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: