Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Правовий лекторій «Правопорушення підлітків та юридична відповідальність»

Про свої права та обов'язки школярі чують часто від вчителів і батьків, читають про це в Інтернеті. А ось про кримінальну відповідальність знають, на жаль, небагато і часто зовсім не замислюються над тим, наскільки це важливо: бути обізнаним, в якому віці та за які провини підліток...

 

Про свої права та обов'язки школярі чують часто від вчителів і батьків, читають про це в Інтернеті. А ось про кримінальну відповідальність знають, на жаль, небагато і часто зовсім не замислюються над тим, наскільки це важливо: бути обізнаним, в якому віці та за які провини підліток несе відповідальність перед судом.

Ось на цю тему і говорили на базі Загальноміського інформаційно-бібліотечного центру Славутицької центральної бібліотечної системи.

Н. О. Новик, заступник начальника Славутицького бюро правової допомоги, з метою донести до дітей основні їх права й обов'язки розповіла про причини дитячої злочинності, її наслідки та особливу увагу приділила видам покарань, які застосовуються до неповнолітніх.

Семикласники задавали запитання в основному про те, в якій ситуації як правильно себе вести. А якщо станеться неприємність, то до кого звертатись і хто дійсно допоможе вирішити проблему.

Учні отримали вичерпні відповіді та, озброєні знаннями, вирушили додому. І дуже віриться, що цей захід доніс до дітей благодатний грунт для добрих і чесних вчинків і що надалі підлітки будуть відчувати відповідальність та, хочеться сподіватися, будуть вести себе більш обачно.


Ольга Кропта,
керівниця відділу клубної роботи ЗБІЦу

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: