Прочитавши це, ви навчитесь впливати на людей!

Беріть на замітку 10 хитрощів, за допомогою яких можна впливати на людей: 1. Попросіть про послугу Якщо ви хочете, щоб вам людина помогла впоратися з важким завданням, спершу попросіть про невелику послугу. Скажімо, позичити вам якусь книгу або набір письмового приладдя. Суть в тому, що той, хто одного....

Беріть на замітку 10 хитрощів, за допомогою яких можна впливати на людей: 1. Попросіть про послугу Якщо ви хочете, щоб вам людина помогла впоратися з важким завданням, спершу попросіть про невелику послугу. Скажімо, позичити вам якусь книгу або набір письмового приладдя. Суть в тому, що той, хто одного....

 
Беріть на замітку 10 хитрощів, за допомогою яких можна впливати на людей:

1. Попросіть про послугу

Якщо ви хочете, щоб вам людина помогла впоратися з важким завданням, спершу попросіть про невелику послугу. Скажімо, позичити вам якусь книгу або набір письмового приладдя. Суть в тому, що той, хто одного разу зробив вам послугу, більш охоче зробить це ще раз в порівнянні з тією людиною, яка чимось зобов’язана вам. Якщо ви його про щось просите, то і він може розраховувати на вас. Це покращує відносини.

2. Вимагайте більшого

Як відомо, якщо ви влаштовуєтеся на роботу, то краще назвати суму зарплати як мінімум в півтора раза більшу за ту, що ви маєте намір отримати. Тоді є шанс, що вам запропонують саме стільки, на скільки ви й розраховували.

3. Називайте людину на ім’я

Психологи стверджують, що людині дуже приємно, коли її кличуть на ім’я. Значимість імені в тому, що саме з нього починається індивідуальність: ім’я відрізняє нас від інших людей, і кожен раз, коли ми його чуємо, отримуємо маленьке підтвердження власної значущості. Часто вимовляти ім’я — значить заохочувати самолюбство людини. Це ж стосується посади чи титулу.

4. Робіть компліменти

Ви зараз скажете, що це дуже очевидно, однак, тут потрібно бути дуже обережним. Якщо ваші лестощі не виглядають щиро, вона принесе більше шкоди, ніж користі.

5. Відтворюйте поведінку співрозмовника


Люди схильні ставитися краще до тих, хто на них схожий. Стати дзеркальним відображенням співрозмовника — найпростіший шлях до взаєморозуміння. Цей спосіб працює в будь-якому можливому варіанті, починаючи від повторення найпростіших фізичних дій.

6. Користуйтеся втомою опонента

Коли людина втомлюється, вона стає більш сприйнятливою до чужих слів, будь то прохання або запрошення. Втома значно знижує нашу енергію, тому нам не вистачає сил доводити власну думку чи переконувати.

7. Запропонуйте те, від чого буде незручно відмовитися

Вчені перевірили цей спосіб стосовно маркетингу. Вони почали агітувати людей висловити підтримку щодо навколишнього середовища і збереження тропічних лісів. Коли прохання було виконано, вони запропонували купити продукти – всі виручені кошти будуть спрямовані на збереження цих самих лісів, зрозуміло. І що ви думаєте? Більшість людей купило ці продукти.

8. Вмійте слухати

Багато людей негативно ставляться до того, що їх переривають під час розмови або відразу ж висловлюють незгоду з їх думкою. Спробуйте спочатку вислухати, що скаже співрозмовник, потім дайте йому зрозуміти, що усвідомили його слова, а потім вже дискутуйте. Так вам легше буде домовитися.

9. Повторюйте за співрозмовником

Щоб налаштувати людину до себе, необхідно повторювати її фрази. Говоріть те ж саме, тільки своїми словами. Таку техніку легко використовувати при розмові з друзями. Так ви демонструєте те, що уважно слухали.

10. Кивайте

Якщо ви будете кивати у відповідь на висловлювання співрозмовника, той напевно припустить, що ви з ним згодні або, принаймні, його розумієте. Це розташує його до вас і згодом дозволить переконати у вашій правоті.

Використовуйте ці методі для покращення взаємовідносин з людьми.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: