Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Які банки першими мають знизити ставки за кредитами

Державні банки повільно знижують відсотки за кредитами. "Банки, особливо державні, занадто повільно реагують на рішення щодо монетарної політики. Йдеться, наприклад, про зміну облікової ставки Національним банком", - повідомила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час презентації звіту про фінансову стабільність.

 
Державні банки повільно знижують відсотки за кредитами.

"Банки, особливо державні, занадто повільно реагують на рішення щодо монетарної політики. Йдеться, наприклад, про зміну облікової ставки Національним банком", - повідомила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час презентації звіту про фінансову стабільність.

Державні банки займають переважну більшість банківського ринку. Тому зниження ставок за кредитами саме ними - важливе. "Зі зниженням облікової ставки у банків скорочуватимуться можливості заробляти на різниці у ставках за депозитами та кредитами", - додала Рожкова.

З 13 грудня Нацбанк знизив облікову ставку з 15,5% до 13,5%. Це пов'язано з меншими темпами зростання цін. Так, у річному вимірі інфляція з 6,5% у жовтні сповільнилася до 5,1% у листопаді. У місячному вимірі ціни зросли лише на 0,1% . Цьому сприяло зміцнення курсу національної валюти, нижчі ціни на енергоресурси, розширення пропозиції окремих продуктів харчування.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: