Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Топ-5 міфів про імплантацію зубів

Ще кілька десятків років тому імплантація зубів здавалася дивом. Сьогодні ж ця процедура стала дуже популярна і часто проводиться в стоматологічних клініках. Але незважаючи на це, її оточує безліч міфів. Поспішаємо розвіяти найпоширеніші з них.

Ще кілька десятків років тому імплантація зубів здавалася дивом. Сьогодні ж ця процедура стала дуже популярна і часто проводиться в стоматологічних клініках. Але незважаючи на це, її оточує безліч міфів. Поспішаємо розвіяти найпоширеніші з них.

Через протипоказання імпланти майже нікому не можна ставити

Це неправда. Абсолютні протипоказання для імплантації - онкологія й хвороби крові. Все інше залежить від уважності лікаря, ретельності підготовки та проведення операції. Навіть при цукровому діабеті компенсованого ступеня або бруксизмі імплантацію проводити можна. Але якщо зараз поставити імплант, а через кілька десятиліть, не дай Бог, захворіти. І що тоді? Нічого, видаляти імплант не доведеться, тому що він на той час повністю зіллється з кістковою тканиною. А з ускладненнями, наприклад, при вікових хворобах впорається твій лікар — головне, регулярно проходити огляди.
 

Імплантацію не можна робити людям похилого віку і дітям

Імплантацію вкрай небажано проводити до 18 років, оскільки кістки обличчя ще тільки формуються, і втручатися в цей процес не варто. Не можна ставити великі конструкції, наприклад, міст на імплантатах, а відновити один зуб можна. Головне - ретельна діагностика і акуратність роботи. А ось для людей похилого віку все просто. Верхньої межі віку для встановлення імплантів нема, головне, щоб здоров'я було в порядку. Тоді навіть в 80 років можна встановлювати імпланти.

З імплантом у роті потрібно дотримуватися суворої дієти до кінця життя

Це теж міф. Насправді імплант відмінно справляється з тим же  жувальним навантаженням, що і твої рідні зуби. Дбай про нього, чисти, користуйся іригатором, флоссом - і їж все, що душі завгодно. Адже для цього імпланти і ставлять.
 

Величезні дози ліків під час імплантації завдадуть страшної шкоди

Не завдадуть. По-перше, імплантацію роблять з місцевою або загальною анестезією, але дози препаратів ретельно розраховані, є суворі норми, яких дотримується лікар. До того ж анестетик підберуть тобі за результатами аналізів. По-друге, антисептичні розчини, якими доктор дезінфікує місце операції, не дають ніяких ускладнень. По-третє, якщо операція складна, то для зняття набряків лікарі використовують звичайні ліки проти алергії.
 

Це дуже боляче

Міф. Імплантацію проводять з анестезією, при тому куди делікатніше, ніж, наприклад, видалення зуба. Звичайно, після операції у тебе може виникнути набряк на яснах. Але це реакція організму, вона абсолютно природна і проходить без найменших наслідків. Панікувати й бігти до лікаря потрібно, коли болі сильні та не вщухають — значить, він щось зробив не так під час операції. Але в нормі ніяких довгих болів у тебе не буде.

Отже, три головних правила імплантації:
  • вибрати висококваліфікованого фахівця,
  • дотримуватися гігієни,
  • регулярно відвідувати лікаря.
І все, ваш імплант буде дарувати радість довгі десятиліття!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: