Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новости За 7 днів в Україні створили капсулу для транспортування хворих на COVID-19

Кременчуцькі підприємці за 7 днів виготовили першу капсулу для транспортування хворих на COVID-19. Керівник робіт Юрий Андриевский представив цю розробку у лікарнях Києва та Полтави. Зараз капсула доробляється відповідно до побажань лікарів для того, щоб її можна було сертифікувати та запустити у серійне виробництво.....

 

Кременчуцькі підприємці за 7 днів виготовили першу капсулу для транспортування хворих на COVID-19. Керівник робіт Юрий Андриевский представив цю розробку у лікарнях Києва та Полтави. Зараз капсула доробляється відповідно до побажань лікарів для того, щоб її можна було сертифікувати та запустити у серійне виробництво.

Про це KV стало відомо з повідомлення першого заступника голови Полтавської облдержадміністрації Дмитра Луніна.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
“Не припиняю дивуватися винахідливості наших бізнесменів. Усього за 7 днів кременчуцькі підприємці виготовили першу капсулу для транспортування хворих на COVID-19”, – повідомив Дмитро Лунін.

Він зазначив, що керівник робіт – Юрий Андриевский не зміг стояти осторонь проблеми розповсюдження нового вірусу і разом із колегами з підприємства виготовив цей транспортний ізолятор.

“Він важить 16 кг, виготовлений із герметичного матеріалу, має маску, прибори для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря. Також вмонтовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту з хворим… Експериментальну модель привезли на випробування до Полтавського центру екстреної медицини та медицини катастроф.

Під час тестувань медики висловили деякі побажання до винаходу, тому його повернуть на доопрацювання. Уже потім можна буде говорити про сертифікацію і серійне виробництво. Але вже зроблено чимало”, – підсумував Дмитро Лунін. А також зазначив, що автор ідеї – Владимир Мохначев.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: