Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Мадридському університеті спалили український прапор

Українські активісти у Мадриді намагалися завадити російським пропагандистам провести лекцію, присвячену «звірствам фашизму в Україні», а ті у відповідь публічно спалили український державний прапор. Про це у Facebook повідомив тамтешній український активіст Юрій Чопик, пише VIDIA.

Публічно спалили український державний прапор.
Українські активісти у Мадриді намагалися завадити російським пропагандистам провести лекцію, присвячену «звірствам фашизму в Україні», а ті у відповідь публічно спалили український державний прапор.

Про це у Facebook повідомив тамтешній український активіст Юрій Чопик, пише VIDIA.

За його словами, відповідна лекція за участю так званих «жертв гуманітарної катастрофи» з Донецька і Луганська відбувалась в Мадридському університеті Комплутенсе. Там же була презентована скандальна виставка, присвячена трагічним травневим подіям в Одесі.

«Поки сотні іспанських студентів з вигуками “фашисти” метр за метром витискали українських активістів, дівчата палили український прапор», — зауважив Юрій Чопик.

Акт вандалізму вдалось зафіксувати на фото.

«В США за будь-який акт спалення прапора будь-якої держави настає кримінальна відповідальність. В Мадриді навіть поліція не змогла заїхати на територію університету, а приймала наші свідчення на вулиці, а потім в дуже співчутливій атмосфері в відділку поліції. Машина Посольства України також постраждала., — додав активіст.

Наразі громадські організації Іспанії готують звернення до Міністра освіти та ректорів усіх університетів Іспанії з проханням заборонити в стінах університету російську пропаганду.

«Вчора подібна акція пройшла в Куенці, завтра в Саламанці, а на вихідні в Барселоні і в Алькорконі, околиці Мадриду. Відкривається другий фронт боротьби проти всього українського в Європі з метою недопущення наближення і вступу в ЄС, — зазначив Юрій Чопик. — Ми, українці в Європі, як ніколи повинні мобілізувати усі зусилля проти російської брехні і пропаганди».

Нагадаємо, у Португалії оголосили бойкот готелю, який провів виставку «Одеська Хатинь».

Марічка Паплаускайте
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: