Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Контроль будівництва заміського будинку – рекомендації від КМ Буд

Будь-яке будівництво заміського будинку складається з декількох етапів. І на кожному з них замовник повинен тримати «руку на пульсі». Ми попросили експертів будівельної компанії КМ Буд розповісти про ці етапи та дати поради щодо їх контролю замовником.

Будь-яке будівництво заміського будинку складається з декількох етапів. І на кожному з них замовник повинен тримати «руку на пульсі». Ми попросили експертів будівельної компанії КМ Буд розповісти про ці етапи та дати поради щодо їх контролю замовником.

Для початку, пару слів про компанію. КМ Буд – будівельна компанія, яка вже майже 10 років працює на ринку м. Києва та області. Основна спеціалізація компанії – проектування, будівництво та ремонт саме заміських будинків. Але у портфоліо підрядника є і такі роботи, як реконструкція Київського метрополітену, що свідчить про неабияку надійність на авторитетність даного забудовника.

Етап 1. Вибір будівельних матеріалів

Найперший і, мабуть, найважливіший етап – контроль над якістю використовуваного будівельного матеріалу.

Ви повинні мати чітке уявлення для чого і як будуть використовуватися всі будматеріали. Будь-які з них: будь-то цегла, бетон, арматура, піноблоки або деревина, повинні відповідати необхідним технічним і експлуатаційним вимогам.

У всіх документах (проект, кошторис, договорів на поставку будівельної продукції), має бути чітко прописано, з якого будматеріалу буде зводитися кожен елемент будинку, і прописані всі їх характеристики.

Однак просто упевнитися в тому, що на будівництво привезли той самий, обраний матеріал – недостатньо. Слід також бути присутнім при його укладанні або монтажі. Статистика в цьому плані не на стороні замовника – багато недобросовісних підрядників крадуть будматеріали, або замінюють їх на матеріали гіршої якості.

Етап 2. Контроль за тим, як будується фундамент

Основа будь-якої будівлі – це міцний фундамент. Саме від якості фундаменту залежить термін експлуатації будинку, його надійність і безпека його мешканців.

На жаль, але на етапі зведення фундаменту будівельники допускають помилки найчастіше. Тому, основне, на що ви повинні звернути увагу при виборі підрядника – як вони ведуть роботи по заливці фундаменту. Для цього досить ще до підписання договору з будівельною фірмою, відвідати один з будмайданчиків і на місці поспостерігати за їхньою роботою.

Етап 3. Контроль над зведенням «коробки» (стін)

Ще до того, як буде проведена закупівля основного будматеріалу для стін, власник повинен ознайомитися з його властивостями і особливостями, і вибрати максимально придатний варіант.

Важливо враховувати, що всі матеріали мають свої плюси і мінуси, і різняться як за розмірами і вагою, так і за такими показниками, як: міцність, теплопровідність, стійкість до вологи, і, звичайно, за своїм естетичним виглядом.

Від правильно виконаної кладки стін залежать міцність і зовнішній вигляд будинку. Ось чому вкрай бажано спостерігати за роботою будівельників на даному етапі робіт.

Етап 4. Спостереження за будівництвом даху (покрівлі)

На цій стадії будівельних робіт важливо проконтролювати як буде проводитися укладання тепло і гідроізоляції. При їх неправильному монтажі, це може стати, в подальшому, причиною потрапляння вологи всередину приміщень, а також привести до теплових витоків (втрати тепла з будинку).

Неправильно зроблена покрівля не обіцяє нічого хорошого. У кращому випадку, це призведе до підвищених витрат на опалення, в гіршому - до тріщин і деформації будинку.

Очевидно, що контроль власника повинен вестися на всіх етапах робіт, оскільки неякісно зроблена робота в одному місці, згодом може привести до руйнувань побудованого об'єкта нерухомості в іншому. Тут важливо все: починаючи від заливки бетону і закінчуючи оздоблювальними роботами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: