Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Народження, діти, молодші, старші - який має вплив черговість на характер

Експерти, психологи давно переконалися в тому, що народжені в одній сім’ї діти мають різні характери, нахили. Безспірно черговість народженнямає вплив, розберемося який. Цікавими спостереженнями на цей рахунок поділилися вчені. Молодша дитина Як правило, народжені в сім’ї молодші діти, виростаючи, працюють або на себе, або займають керівну ....

 

Експерти, психологи давно переконалися в тому, що народжені в одній сім’ї діти мають різні характери, нахили. Безспірно черговість народженнямає вплив, розберемося який.  Цікавими спостереженнями на цей рахунок поділилися вчені. 

Молодша дитина
Як правило, народжені в сім’ї молодші діти, виростаючи, працюють або на себе, або займають керівну посаду. Група психологів виявила, що остання дитина найчастіше з дитинства розвиває в собі дух бунтівника, і більшість з них схильні ризикувати, наприклад, відкривати власний бізнес. Молодші діти навіть у дорослому житті мають безліч хобі і захоплень, чого не можна сказати про їх старших братів і сестер.

Середня дитина
Якщо ви середня дитина, то, ймовірно, постійно допомагаєте іншим членам сім’ї. Ви великий альтруїст і часто ставите інтереси інших людей вище своїх власних. Ви також дуже товариські і маєте багато друзів, якщо вірити твердженням психологів.

Старший або єдина дитина
Якщо ви старшаабо єдина дитина в сім’ї, у вас більше шансів досягти успіху без сторонньої допомоги. У вашому характері переважають лідерські якості, але ви також схильні бути конформістами, тобто погоджуватися з думкою більшості. Це допомагає вам знаходити спільну мову з усіма, але не жертвувати, при цьому, своїми особистими інтересами.

Ще один цікавий факт
Вчені прийшли до висновку, що молодші діти найчастіше дружать з іншими молодшими дітьми, середні – з такими ж середніми, а найстарші діти найкраще знаходять спільну мову з тими, хто теж в своїй родині був первістком. Через схожість характерів з таких стосунків виходить хороша дружба чи міцна сім’я.

Грунтуючись на особистому досвіді, ви могли б погодитися з думкою психологів? Мені, як молодшій дитині в сім’ї, їх висновки здаються досить вірними. А ви як вважаєте?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: