Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мала іграшка - великі проблеми

Після жахливого випадку, коли хлопчик втратив аж 75% зору, лікарі прийшли к остаточному рішенню, що лазерні указки небезпечні. Ії не можна купувати в якості іграшок. До одного Офтальмолога надійшов дзвінок від сімейного лікаря. Він просив обстежити 14-річного...

 

Після жахливого випадку, коли хлопчик втратив аж 75% зору, лікарі прийшли к остаточному рішенню, що лазерні указки небезпечні. Ії не можна купувати в якості іграшок. 

До одного Офтальмолога надійшов дзвінок від сімейного лікаря. Він просив обстежити 14-річного підлітка, який скаржився на проблеми із зором. В процесі огляду лікар уклав: «У нього було лазерне перо. І, на жаль, він занадто часто направляв його промінь собі в очі. Знімки показали, що лазерні промені спалили сітківку обох очей. Зір підлітка впало на 75%, і цей той випадок, коли воно, швидше за все, вже не підкладе відновленню.

"Сітківка ока – це та область, через яку проходить все ваше центральний зір», – пояснює доктор, – «спалена сітківка стає причиною так званої макулярної сліпоти. І, на жаль, вона – назавжди!" Хоча підліток не відчував ніякого болю, коли світив собі лазером в очі, збиток для його зору проявився моментально, майже негайно.

Лікар каже, що є техніки, що відновлюють сітківку, але, швидше за все, в даному випадку це не допоможе: підлітку доведеться жити з 25% зору все життя. Лазер буквально спалив області, які не підлягають відновленню.

Шкоди не скорегувати окулярами
Доктор пояснює це так: «Уявіть, що ви пошкодили плівку старого фотоапарата. Які б першокласні лінзи ви не поставили перед об’єктивом, якісні фотографії вже не отримати. Головний спеціаліст по зору попереджає батьків, щоб вони уникали покупки лазерних вказівок для своїх дітей.

Він каже, що «мамам і татам краще захистити своїх дітей від серйозних ризиків, які можуть згодом мати негативний вплив на всю їх життя.

Хоча більшість лазерних вказівок, що продаються в світі, вважаються нешкідливими, значна їх частина виробляється в Китаї без дотримання яких би то не було норм безпеки. З цієї причини представники охорони здоров’я рекомендують не дозволяти їх дітям.

Те, що здається невинною іграшкою, може виявитися «тихим вбивцею» клітин, необхідних для зору.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: