Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Коронавірус змінює симптоматику

Як тільки з’явився коронавірус у пацієнтів, то фіксували в більшості випадків стан, що більше нагадує грип. Зараз все змінилося. У хворих фіксується невисока температура та закладеність носу. Все це нагадує нежить. Про це заявила в проєкті «Балючі теми» Наталія Тімко — головний епідеміолог Львівщини та....

 

Як тільки з’явився коронавірус у пацієнтів, то фіксували в більшості випадків стан, що більше нагадує грип. Зараз все змінилося. У хворих фіксується невисока температура та закладеність носу. Все це нагадує нежить. 

Про це заявила в проєкті «Балючі теми» Наталія Тімко — головний епідеміолог Львівщини та лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

«Спочатку поступали пацієнти з грипоподібним станом, високою температурою. Більше скаржилися на те, що пече в грудях. Таке враження, що там просто пече вогнем, відчуття, як хтось сказав, що мені чайник з водою на груди поставили. То тепер більше людей… з температурою 37−37,2. Є відчуття інородного тіла в горлі, як ком в горлі, кажуть люди, стоїть. Хтось каже, що йому важко вдихнути, і такі симптоми, таке буває, що нібито особливих нема, ніс заклало. Дуже багато є зараз тої аносмії. Центр громадського здоров’я України розробив низку тренінгів для лікарів, базуючись на досвіді Європейських країн. Тобто власне втрата нюху — аносмія, належить до рідкісних симптомів, а в нас це сьогодні мало не провідний симптом, який з перших днів починається», — повідомила епідеміолог.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: